Automatické zapínání a vypínání pravidel v Xemelu

Nastaveno pro určitý čas
Denisa Vrbková

Přejete si v Xemelu nastavit změnu a nechcete, ať se aplikuje ihned, ale až za nějaký čas nebo jen v určité dny v týdnu nebo hodiny? Máme pro Vás řešení. Do Xemelu jsme nově přidali 3 podmínky na práci s časem: Je aktivní v časovém intervalu, Je aktivní dny v týdnu a Je aktivní v dané hodiny.

Je aktivní v časovém intervalu

Nastavené pravidlo bude aktivní a akce se bude po aktualizaci feedu aplikovat na výstupní feed pouze tehdy, pokud je aktuální čas ve zvoleném časovém intervalu od – do.

Při nastavení je důležité myslet na to, že se změna ve výstupním feedu z Xemelu projeví až po následující aktualizaci feedu (standardně probíhá každých 45 minut nebo po domluvě každých 20 minut nebo naopak méně často – každé 4 hodiny, 1x denně). Navíc inzertní systémy, v kterých máte výstupní feed z Xemelu nahraný, stahují feedy často jen párkrát denně.

Jak na nastavení v Xemelu?

Ukažme si na příkladu. Ve svém e-shopu máte v plánu nabízet ke každému produktu ve feedu dárek “Pouzdro zdarma”. Tato akce se spouští 02.04.2022 a končí 12.04.2022 a přejete si, ať se projeví také na srovnávači Heureka.cz. I když akce ještě neběží, pravidlo si můžete v Xemelu nastavit již nyní. Jak na to?

  1. V části Editace feedu klikněte na Přidat pravidlo, otevře se vám formulář.
  2. Ve formuláři si v Podmínce pravidla zvolte operátor Je aktivní v časovém intervalu. Akci budete nastavovat všem produktům ve feedu.
  3. Zvolte datum a čas, od kdy bude dané pravidlo aktivní. V Xemelu se vám feed aktualizuje každých 45 minut. Zvolte tedy datum 01.04.2022 a čas 23:15. Tak budete mít jistotu, že po půlnoci již bude dárek ve vašem feedu nastaven. Při dalším stahování si jej Heureka načte a dárek se zobrazí i zde.
  4. Zvolte datum a čas, do kdy má být pravidlo aktivní. Vyplňte datum 12.04.2022 a čas například na 21:15. Tak si budete opět jistí, že následující den po akci se dárek na Heurece už nebude nabízet (Heureka stahuje XML soubor každé dvě hodiny, proto časová rezerva).

Operátor je aktivní v časovém intervalu

5. Ve stejném formuláři nastavte Akci pravidla. Vyberte z možností akci Přidat element, jako Element zvolte GIFT a vyplňte Hodnotu Pouzdro zdarma.

Přidat element GIFT s hodnotou Pouzdro zdarma

6. Uložte pravidlo a je hotovo. Pravidlo bude aktivní ve zvoleném časovém intervalu.

Nastavení užší podmínky

Jak nastavit změnu pro daný čas a zároveň jen pro určité produkty ve feedu? Vytvořte první pravidlo s časovou podmínkou a druhé pravidlo s užší podmínkou do něj jednoduše zanořte.

Více o tom, jak pracovat se složenými podmínkami se dozvíte ve videu Jak pracovat s pravidly.

Ukažme si tedy na příkladu. Produktům s cenou nad 1 000 Kč plánujete nastavit dárek “Pouzdro zdarma”. Akce se má aplikovat od 02.04.2022 06:00 do 12.04.2022 23:00. Pracujete s feedem pro srovnávač Heureka.cz.

  1. V části Editace feedu přidejte nové pravidlo, otevře se vám formulář.
  2. Ve formuláři si v Podmínce pravidla zvolte operátor Je aktivní v časovém intervalu.
  3. Vyplňte datum a čas Od 02.04.2022 06:00 Do 12.04.2022 23:00.

Podmínka pravidla Je aktivní v časovém intervalu

4. V části Akce pravidla ponechte možnost Bez akce a uložte pravidlo.

Akce pravidla - Bez akce

5. Pravidlo se přidá do stromu pravidel.

Nastavené pravidlo bez akce

6. Pomocí ikonky plus přidejte zanořené pravidlo, otevře se vám formulář.

7. V Podmínce pravidla vyfiltrujte produkty, pro které chcete změnu nastavit. Zvolte Element PRICE_VAT, Operátor Větší, do pole Hodnota vepište 1000.

Podmínka pravidla Element PRICE_VAT

8. Nyní již nastavte Akci pravidla. Vyberte z možností akci Přidat element, Element zvolte GIFT a vyplňte hodnotu Pouzdro zdarma.

Přidat element GIFT s hodnotou Pouzdro zdarma

9. Uložte pravidlo. Pravidlo je zanořené pravidlu s časovou podmínku, tzn. že dárek se přidá produktům ve zvoleném čase a pouze produktům, které jsou dražší než 1 000 Kč.

Zanořené pravidlo

 

Je aktivní dny v týdnu

Nastavená akce se bude aplikovat pouze v označené dny v týdnu. Pravidlo bude aktivní vždy od 00:00 do 23:59 v daný vybraný den v týdnu.

Jak na nastavení v Xemelu?

Ukažme si na následujícím příkladu. Ve svém e-shopu máte v plánu nabízet každou sobotu a neděli dopravu zdarma na všechny produkty ve feedu. Pracujete s feedem pro zbožový srovnávač Heureka.cz. Jak na nastavení?

  1. V části Editace feedu klikněte na Přidat pravidlo, otevře se vám formulář.
  2. Ve formuláři si v Podmínce pravidla zvolte Operátor Je aktivní dny v týdnu. Akci budete nastavovat všem produktům ve feedu.
  3. Z nabídky dní vyberte sobotu a neděli.

Podmínka Je aktivní dny v týdnu

4. Ve stejném formuláři nastavte Akci pravidla. Vyberte z nabízených možností akci Nastavit ceny dopravy.

5. Zvolte dopravce, u kterých plánujete dopravu zdarma a do polí Cena dopravy a Cena dopravy s dobírkou vepište 0.

6. Zvolte možnost Přepsat všechny existující dopravce.

Nastavení ceny dopravy

7. Uložte pravidlo a je nastaveno.

Poznámka: Pokud zaškrtnete dny v týdnu Sobota a Neděle, pravidlo bude aktivní každý týden vždy od soboty 00:00 do neděle 23:59.

Je aktivní v dané hodiny

Nastavená akce se bude aplikovat každý den ve zvolených hodinách od – do.

Při nastavení je opět důležité myslet na to, že se změna ve výstupním feedu z Xemelu projeví až po následující aktualizaci feedu (standardně každých 45 minut nebo po domluvě každých 20 minut nebo naopak méně často – každé 4 hodiny, 1x denně). Navíc inzertní systémy, ve kterých máte výstupní feed z Xemelu nahraný, stahují feedy často jen párkrát denně.

Jak na nastavení v Xemelu?

Ukažme si na posledním příkladu. Ve svém e-shopu chcete nabízet dárek “Pouzdro zdarma” všem produktům ve feedu, a to každý den od 06:00 do 12:00. Opět pracujete s feedem pro zbožový srovnávač Heureka.cz. Jak nastavit?

  1. V části Editace feedu klikněte na Přidat pravidlo, otevře se vám formulář.
  2. Ve formuláři si v Podmínce pravidla zvolte Operátor Je aktivní v dané hodiny. Akci budete nastavovat všem produktům ve feedu.
  3. Zvolte čas, od kdy bude dané pravidlo aktivní. Do pole Od tedy vepište 06:00.
  4. Zvolte čas, do kdy má být pravidlo aktivní. Do pole Do tedy napište 12:00.

Poznámka: Čas můžete nastavit také přes půlnoc, např. od 22:00 večera do 8:00 rána.

Podmínka Je aktivní v dané hodiny

5. Ve stejném formuláři nastavte Akci pravidla. Vyberte možnost Přidat element, Element zvolte GIFT a vyplňte hodnotu Pouzdro zdarma.

Přidat element GIFT s hodnotou Pouzdro zdarma

6. Uložte pravidlo. Pravidlo bude aktivní každý den ve zvoleném časovém intervalu.

Poznámka: V Xemelu pracujeme s naším časovým pásmem (časové pásmo UTC+1).

Máte tip na další podmínky či akce, které by vám usnadnily práci s Xemelem? Napište nám na info@xemel.cz.
Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě