BiddingNews #07/2020: O nových změnách na zbožácích, žalobě Heureky, růstu Alzy a bojkotu Facebooku

Filip David

Letní prázdniny a období dovolených je už v plném proudu, ale on-line trh nezahálí. V našem pravidelném souhrnu se dočtete, co zajímavého se za poslední měsíc ve světě e-commerce událo. 

Zbožáky

Heureka zavedla nové povinné parametry v oblasti módy a nábytku
Se startem prázdnin začala Heureka v kategoriích módy a nábytku požadovat mimo standardní povinný parametr velikost taky nové povinné parametry barva, materiál a výrobce / značka.

Více o povinných parametrech módy a nábytku

Heureka: Spuštěné kategorie a plánované content změny v měsíci červenci
Nahlédněte pod pokličku a zjistěte, které kategorie prošly v červnu úpravami, a které změna čeká v červenci.

Prostudovat content změny

Na zboží nově najdete výdejní místa Balíkovny
Česká pošta do toho pořádně šlápla a plánuje rozšířit svou síť výdejních míst ze současných 450 až na 1500. Zboží se na toto rozšiřování a rostoucí popularitu rozhodlo reagovat. Nově tak můžete zařadit Balíkovnu jako jednu z možností osobního odběru. Pro nastavení Balíkovny do vašeho XML feedu můžete využít náš online editor Xemel.

Jak nastavit Balíkovnu na Zboží

Byznys

Na ShopCampu se o zkušenosti nejen s coronavirovou krizí podělí šéfové Alzy a Zootu
Začátkem září se bude konat již tradiční komunitní e-commerce konference ShopCamp. Těšit se můžete například na dosavadního obchodního ředitele Alzy Petra Benu, spoluzakladatele módního e-shopu Different Milana Poláka nebo SEO odborníka na slovo vzatého Pavla Ungra.

Více informací o ShopCampu

Heureka žaluje Google o ušlý zisk ve výši 395 milionů korun
Jednička na trzích zbožových srovnávačů střední a východní Evropy, podává k městskému soudu v Praze žalobu na Google, který dle Heureky nadále zneužívá svého dominantního postavení a upřednostňuje Google Nákupy před ostatními zbožovými srovnávači.

Více o sporu Heureky s Googlem

Mark Zuckerberg
Zdroj: czechcrunch.cz

Avast se přidává k bojkotu Facebooku
Po boku stovek globálně významných značek, které se sdružují společným hastagem #StopHateForProfit, se přidává i český Avast k bojkotu sociální sítě Facebook. Kampaň upozorňuje na to, že na rostoucím násilí a nesnášenlivých výrocích největší sociální síť dneška nepřímo vydělává. Za cíl si kampaň dává přehodnocení svobody slova na internetu a s tím v ruku jdoucí toleranci nenávistných projevů.

Podrobnější informace o bojkotu Facebooku

Alza i díky krizi zdvojnásobila tempo růstu a rozšiřuje vedení o Petra Benu
„Krize zřejmě přinesla trvalejší změnu nákupního chování” dodala pro CzechCruch PR specialistka Alzy Kateřina Daňková. Alza vyrovnala i díky tomu svůj meziroční růst čtyři miliardy korun již v prvních šesti měsících letošního roku. Největší růst zaznamenala na zahraničních trzích, kde vyrostla i o více jak 90 procent. V návaznosti na tento růst Alza rozšířila své představenstvo o Petra Benu, který doplní Tomáše Havryluka a zakladatele Aleše Zavorala.

Podrobněji o růstu a rozšíření vedení Alzy

Podcasty

Z-Talks od zásilkovny
Osmý díl podcastu Z-Talks patří Knihám Dobrovským je jejich marketingovému řediteli Adamovi Pýchovi. Adam se rozpovídá o tom jaké využívají komunikační kanály, jak vybírají knižní tituly a co jim přineslo vlastní nakladatelství.

Spustit 8. díl

Víte o dalších novinkách, které hýbou online světem? Nebo se něco velkého děje přímo u vás a myslíte, že bychom o tom měli napsat? Dejte nám o tom vědět na info@biddingtools.cz.
 
E-Commerce

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě