BiddingTools slaví 1. narozeniny aneb jak to všechno začalo

Michal Štorkán

 

Brzy uběhne přesně rok od chvíle, kdy se zrodila myšlenka udělat automatický bidovací algoritmus pro Heureku. A nyní budeme spouštět do testování již třetí verzi nástroje na ovládnutí světa srovnávačů zboží. BiddingTools bude ještě rychlejší, efektivnější a dostupný i pro malé e-shopy.

Od nuly

Vše to začalo 19. 3. 2015 kolem 17 hodiny, kdy jsme připravovali cenovou nabídku pro jednoho potenciálního klienta. Jako vždy bylo úkolem, za co nejméně peněz, udělat co nejvíce “muziky”. Snažili jsme se vymyslet, jak efektivněji provádět bidování na zbožáčích, které jsme do té doby dělali ručně. Heureka! A nápad byl na světě. Během hodiny jsme vše nakreslili na několik papírů a odhadli časovou náročnost vývoje na 3-5 dní. Ještě ten večer se podařilo nápad odsouhlasit všemi důležitými lidmi a zařadit ho tak do plánu práce vývojového oddělení na následující týden. Vše vypadalo tak jednoduše.

Cesta k verzi 2

Než jsme spustili BiddingTools do ostrého provozu uběhly celé 2 měsíce. Práce tím ale neskončila. Postupně jsme nabírali další a další klienty a nadále upravovali a vylepšovali nástroj. Po několika měsících si tento projekt získal natolik naší pozornost, že dostal vlastní vývojový, realizační a obchodní tým. Po šesti měsících od nápadu na jednoduchý “projektík” pro jednoho programátora se kolem BiddingTools točilo již 7 lidí, kteří se tomu projektu na full-time věnovali. Vše se rozjelo na plné obrátky, začala se připravovat verze BiddingTools 2, nový web a změnil se obchodní model. Hlavní novinkou bylo však započatí prací na automatickém bidování pro srovnávač Zboží.cz.

Vánoční sezóna se povedla více než skvěle a našim e-shopům jsme pomohli k získání obratu přes 100 000 000 korun ze srovnávačů zboží.

Verze 2.1 a 3

Se začátkem roku 2016 byla do ostrého provozu spuštěna verze 2.1, která výrazně rozšířila možnosti, jak zefektivnit automatické bidování na Heurece i Zboží. Jak se dalo očekávat, tak se opět nejednalo o konec práce, ale spokojenost našich klientů nás vedla stále kupředu. Na verzi BiddingTools 3 zahájil práci tým lidí, který již nespočítáte na prstech ruky, a jehož velikost neustále roste.

 


Nechceme zůstat nadále v anonymitě, proto jsme se rozhodli, že vám budeme postupně odtajňovat něco málo o nás a vše ze světa srovnávačů zboží. Sledujte náš blog a aby vám nic neuniklo, mrkněte i na náš Facebook nebo Twitter.

 

BiddingTools

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě