Co je nového v Xemelu

Šárka Dzidová

V Xemelu se pořád něco děje! Aby vám nic neuniklo, sepsali jsme vám přehled nejdůležitějších novinek a úprav z poslední doby. Uvařte si kafe nebo čaj a dejte se do čtení.

Sloučení produktových dat z více feedů
Před nedávnem jsme v Xemelu spustili vámi dlouho očekávanou funkcionalitu, díky které dokážeme k produktům propisovat další produktová data z jiných XML/CSV feedů (např. z feedu se skladovými zásobami nebo z feedu s parametry k produktům). Data se nenahrávají staticky, ale pravidelně se aktualizují. Jak slučování produktových dat z více feedů funguje se dozvíte v článku.

Více o sloučení produktových dat z více feedů

Inzerce na Kaufland.de
Rozjeli jsme spolupráci s německým marketplace Kaufland.de. O Kauflandu jsme vás už na blogu podrobněji informovali. Pokud vás tento marketplace s obrovským potenciálem zaujal, přečtěte si naše články na blogu. Do 9. 1. pro vás máme připravenou akci, která vám umožní na Kaufland.de inzerovat první 3 měsíce bez poplatku.

Proč inzerovat na Kaufland marketplace

Odhalte s Kaufland.de německý trh (akce 3 měsíce inzerce zdarma)

Více informací o Custom řešeních v rozhraní
Pokud v Xemelu máte custom řešení pro feed na míru, v záložce Editace feedu (hned pod stromem pravidel), najdete výpis podporovaných elementů. Pro custom feedy ve formátu CSV zde najdete informace o mapování XML elementů a CSV sloupců feedu. Máte tak větší přehled o tom, co se děje na pozadí vašeho custom řešení.

Více o custom řešeních na míru

Informace ke Custom řešením v rozhraní Xemelu

Rozšíření importu manuálních změn o kódování, OS, oddělovače
Do nedávna jste mohli do Xemelu importovat změny pro jednotlivé produkty pouze pomocí CSV souboru odděleného středníkem, v kódování Windows 1250. Nově jsme možnosti rozšířili o další oddělovače, kódování a operační systémy. Do Xemelu nyní naimportujete např. data z Google Tabulek, které generují CSV oddělené čárkami v kódování UTF 8.

Import manuálních změn

Nová akce: Změnit velikost písma
V nastavení pravidla přibyla nová akce Změnit velikost písmen. Pomocí této akce změníte v hodnotě elementu velikost písmen např. na všechna velká, všechna malá, velká písmena na začátcích vět, velké písmeno na začátku každého slova a jiné. Všechny možnosti najdete v administraci Xemelu.

Akce Změnit velikost písma

Nová akce: Odstranit hodnotu elementu
Akce pro odstranění hodnoty elementu se vám může hodit především pro odstranění hodnot, které jsou do feedu vloženy jinde, než mezi dva párové elementy, což může dělat problémy u některých e-shopových či inzertních systémů. Typicky se jedná například o hodnoty v item elementu (např. u Heureky SHOPITEM) nebo v elementech se zanořenými elementy (např. u Heureky PARAM).

Akce Odstranit hodnotu elementu

Akce Odstranit hodnotu elementu

Feed

Ukázka feedu

Před těmito nejnovějšími akcemi jsme do Xemelu implementovali další užitečné akce. Byly to například akce: Odstranit nepodporované elementy, Nastavit parametry URL a Změnit formát data.

Aktualizace podporovaných elementů
Struktura feedů podporovaných srovnávačů a inzertních systémů se v čase mění. Každou změnu poctivě zapracováváme do Xemelu, tak abyste veškeré aktuální elementy našli vždy v rozhraní u svých feedů. Naposled jsme aktualizovali podporované elementy a dopravce v Heureka a Zboží.cz feedu.

UX úpravy v Xemel rozhraní
Myslíme také na uživatelskou přívětivost. Nové ikonky k operátorům a akcím, tlačítko do úpravy produktů pro rychlé přidání aplikace manuálních změn do stromu pravidel, možnost zobrazení produktů u pozastavených pravidel, rozdělení logiky při přidání feedu na vstup a výstup, nové hlášky v přehledu feedu. To všechno jsou úpravy, díky kterým se vám v Xemelu bude lépe pracovat.

Máte tip na funkcionalitu, která vám v Xemelu prozatím chybí? Napište nám na info@xemel.cz. Xemel je velmi flexibilní nástroj, většinou tak najdeme řešení vašeho problému se stávajícími funkcemi. Nebo třeba díky vám do nástroje implementujeme nějakou novou vychytávku. 🙂
Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě