Heureka bidding od 2 napárovaných e-shopů a vylepšené Optimální CPC

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Heureka do toho před Vánocemi pěkně šlápla a představila novinku v počtu e-shopů potřebných pro umístění v doporučených nabídkách. Jak jsme na tuto změnu reagovali v BiddingManageru a jaké další funkce jsme “zoptimalizovali” se dozvíte v článku.

Novinky v sekci Doporučené nabídky na Heurece

Na bidované pozice, respektive do sekce doporučených nabídek na Heurece, se nyní e-shopy dostanou již od dvou prodejců na produktové kartě. Heureka tuto změnu prezentuje jako příležitost, jak být lépe vidět a před Vánocemi získat ještě více zákazníků. My doporučujeme obezřetnost, testování a zvážení, zda se vám bidování produktových karet, na kterých jste pouze s jedním konkurentem, vyplácí.

Heureka produktová karta

Tato změna na Heurece se promítla také do našeho bidovacího nástroje. I tam je nově možné začít bidovat spárované produkty s počtem 2 a více e-shopů na produktové kartě. To doposud nešlo a produkty s počtem e-shopů na produktové kartě nižším než 4, měly v BiddingManageru před názvem produktu ikonku STOP.

Novinka bude promítnutá i do grafu, který zobrazuje počty bidovatelných a bidovaných produktů. Určitě se vám v grafu zvýší počet bidovatelných produktů a pokud si nastavíte bidding i pro produkty, kde jsou méně než 4 nabídky, stoupne i počet těch bidovaných.

Optimální CPC ještě optimálnější

Změny na Heurece nás donutily zapřemýšlet nad efektivitou výpočtu Optimálního CPC, které z BiddingManageru jistě dobře znáte. Pokud jste v bidovacím nástroji nováček, tak si o tom jak Optimální CPC funguje můžete přečíst na našem blogu.

Optimální CPC

Logika výpočtu zůstala stejná, avšak přidali jsme pár podmínek, které Optimální CPC dělají ještě optimálnější. Nově pracujeme s podmínkou počtu e-shopů na produktové kartě, která zamezí tomu, aby se u produktů s malou konkurencí nastavovalo zbytečně velké CPC. Dále jsme upravili koeficient pro stanovení maximální hranice Optimálního CPC a přidali jsme strop, který nesmí velikost CPC za žádnou cenu překročit. Těmito zásahy chceme jít vám uživatelům naproti v tom, jak ušetřit náklady a bidovat ještě efektivněji.

Co na změny na Heurece říkáte? Využíváte Optimální CPC ve svých bidovacích strategiích? Nebojte se s námi podělit o svůj názor a klidně nám napište na info@biddingmanager.cz. A pokud se vám článek líbil, tak mu nezapomeňte dát “Like ♥”.
Archiv BiddingManageru Heureka.cz/sk

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě