Heureka v 2017 zdražuje, zapláčou e-shopaři?

Adéla Mrázková

 

Prostřednictvím zpravodaje včera Heureka informovala o novém ceníku prokliků 2017 platném od 1. 1. 2017. Pokud pravidelný e-mailing neodebíráte a novinka vám unikla, pozorně čtěte.

Uvedené ceny se vás týkají, pouze pokud se e-shop do sekce “Heureka.cz pro vás vybírá kvalitní obchody” nedostane a je vám účtována ceníková cena. V případě umístění e-shopu v biddované sekci je cena vypočítána na základě aukčního modelu.

Změny v ceníku prokliků 2017

 

Nový ceník platný od 1. 1. 2017 najdete zde.

Největší změnou, kterou zcela jistě pocítíte, je cena prokliku z detailu obchodu a výsledků fulltextového vyhledávání, která se zvýšila o 100 % z 1 Kč nově na 2 Kč.

Beze změny zůstaly levné produkty do 21 Kč, jejichž cena prokliku není účtována a za inzerci tedy nic neplatíte.

Prokliky z Nejlepsiceny.cz, Srovnanicen.cz a Seznamzbozi.cz vás budou stát také pořád stejně, a to v rozmezí od 1-2,50 Kč.

Jak se hýbalo s cenami prokliků v jednotlivých kategoriích v závislosti na ceně produktu je patrné z tabulky níže. Dobrou zprávou je, že pokud nabízíte zboží v ceně do 300 Kč, tak se s cenou za proklik můžete dostat dokonce jen na 0,50 Kč.

U dražších produktů si oproti roku 2016 spíše připlatíte, zejména v kategoriích Bíle zboží, Dům a zahrada, Hobby a Zážitky. Nutno podotknout, že ceny zboží v tabulce jsou uvedeny včetně DPH, zatímco ceny prokliku bez.

Plošné zvýšení cen nově i v lednu

Doposud platilo plošné zvýšení cen prokliků o 25 % v hlavní sezóně od 1. 10.-31.12. Nově se sazba zvyšuje až od listopadu do ledna následujícího roku, protože si je Heureka plně vědoma, jak je první měsíc v roce obchodně zajímavý kvůli povánočním výprodejům, doprodejům, atd.

Co z toho vyplývá

Většině e-shopů přinesou změny v ceníku především vyšší náklady na inzerci, potažmo vyšší PNO.

Aby vaše inzerce zůstala rentabilní a biddování na Heurece bylo co nejvíce efektivní, neváhejte a obraťte se na nás.

 

Heureka.cz/sk

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě