Hromadné akce pro Auto-bidding: Jak využít jejich přidanou hodnotu

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Před Vánocemi jsme do BiddingManageru implementovali hromadné úpravy Auto-biddingu. V dnešním článku se proto zaměříme na praktické ukázky, jak s nimi pracovat.

Auto-bidding je nedílnou součástí nástroje BiddingManager a práce v něm je doslova stěžejní. Pečlivému nastavování bidovacích strategií je věnováno spoustu času a každá vychytávka, která čas strávený při optimalizaci ušetří je vítána. Proto jsme se rozhodli na hromadném zapínání produktů do Auto-biddingu znovu zapracovat a přidat možnosti hromadných editací. Tato funkcionalita byla odprezentována v rámci předvánočních novinek. Pojďme si dnes ukázat, jak s nimi jednoduše pracovat.

Hromadné akce přes Vybraným nastavit

Tato funkcionalita je v BiddingManageru již nějakou dobu. Doposud bylo možné produkty do Auto-biddingu hromadně zapnout/vypnout, avšak bez možnosti aplikace vlastních pravidel. Tato funkcionalita je i nadále zachovaná, ale navíc k ní přibyla možnost si pravidla upravit podle sebe. Pravidly myslíme nastavení velikosti příhozu, odhozu, maximálního CPC a pozice, na kterou chcete cílit. Případně doplňková pravidla pro vypnutí produktu z Auto-biddingu při překročení PNO za posledních 30 dní, překročení rozdílů v ceně a zhoršení dostupnosti.

Veškeré nastavovací akce najdete pod buttonem VYBRANÝM NASTAVIT, tak jak jste zvyklí. Nově se pouze dělí na Automatické a Manuální volby. Volby automatické jsou vhodné pro ty méně zběhlé, kde veškeré nastavení pravidel proběhne automaticky bez vaší součinnosti. Na toto téma byl již v minulosti na našem blogu sepsaný návodový článek: “Seznamte se, BiddingManager! – 15. díl – Doporučené produkty pro auto-bidding a rychlé volby”, neváhejte si ho přečíst. Volby manuální jsou pak pro ty, kteří si chtějí jednotlivé parametry u produktů nastavit podle sebe

Vybraným nastavit

Hromadné zapínání a editace produktů v Auto-biddingu

Jak na to? Vyberete si produkty, které chcete do Auto-biddingu zapnout (políčko pro check před názvem produktu) a následně kliknete na button VYBRANÝM NASTAVIT. V části Manuální volby kliknete na VYBRANÝM NASTAVIT AUTO-BIDDING. Stav Auto-biddingu změníte na “zapnuto”, nastavíte parametry vybraných pravidel (výchozí – jsou automaticky přednastavené hodnoty ke každému produktu zvlášť) a kliknete na ULOŽIT. Pro lepší pochopení jsme si pro vás připravili malý videonávod:

Hromadné zapínání produktů

Stejně tak si můžete produkty, které již v Auto-biddingu máte aktivní, pouze upravit. Postup je stejný. V části Auto-bidding u vybraného srovnávače vybere produkty, které chcete upravit a následně přes VYBRANÝM NASTAVIT a VYBRANÝM NASTAVIT AUTO-BIDDING přepíšete pravidla, která chcete změnit. Například se rozhodnete pro cílení na druhou pozici s navýšením maximálního CPC na 30 Kč. Viz videonávod:

Hromadná editace produktů

Máte v rámci hromadných editací nějaké nejasnosti? Neváhejte nás kontaktovat na náš email info@biddingmanager.cz. Rádi vám případně mezery pomůžeme vyplnit.
Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě