Jak dostat z Heureka Marketplace maximum díky Monitoringu konkurence?

Filip David

Heureka se již delší dobu usilovně zaměřuje na propagaci svého staronového Marketplace (dříve Heureka Košík). Právě z tohoto důvodu jsme pro vás rozšířili report našeho Základního monitoringu konkurence o data e-shopů zapojených do Marketplace. Ty vám pomohou dostat ze svých produktů maximum.

O Heureka Marketplace

Funkcí Heureka Marketplace je prodej produktů klientských obchodů v rozhraní samotného srovnávače. Za tuto službu si Heureka účtuje provizi v závislosti na dané kategorii produktu. Marketplace se pak zobrazuje jak vedle nabídky obchodu (ať už v řazení dle ceny nebo v boxu Doporučené nabídky), tak na TOP pozici dané produktové karty (viz obrázek).

A proč by vás právě TOP pozice měla zajímat? Z TOP pozice přichází v průměru až 80 % konverzí celé Heureka Marketplace! Výběr obchodu, který se bude zobrazovat na této pozici, má na starosti algoritmus, jež zohledňuje prodejní cenu produktu a hodnocení obchodu.

Hodnocení obchodu krátkodobě příliš neovlivníte a hlavně by vaším dlouhodobým cílem mělo být mít co nejspokojenější zákazníky a dosahovat co nejlěpšího hodnocení. Tady není o čem. Na tomhle musíte pracovat konktinuelně a neustále. S prodejní cenou ale můžete hýbat. Pokud máte na Heurece zapnutý Marketplace, podívejte se na cenotvorbu i z tohoto pohledu. Jak jsme zmiňovali, až 80 % všech konverzí Marketplace jde právě z TOP pozice. Dostat se na TOP pozici za pomoci cenotvorby vám pomůže report našeho Základního monitoringu cen, který jsme nyní rozšířili právě o data e-shopů zapojených do Marketplace. V reportu mimo jiných dat najdete srovnání vaší ceny s cenou nabídky na TOP pozici spolu s hodnocením obchodu.

Mimo tyto dvě informace se v nově rozšířeném reportu dozvíte také to, zda daný produkt patří k nejprodávanějším ve své kategorii, kolik obchodů nabízí produkt na dané kartě a kolik z nich je také zapojeno do Marketplace. Demo soubor kompletního reportu Základního monitoringu cen si můžete stáhnout zde. Veškeré informace o sledování konkurence pak najdete zde.

Při optimalizaci svého produktového portfolia pro Heureka Marketplace byste neměli zapomenout ani na nerentabilní produkty. Nejste-li si jistí, že se vám Heureka Marketplace vyplácí, ozvěte se nám. Pomůžeme vám výkon Heureka Marketplace u vašeho e-shopu vyhodnotit a zoptimalizovat.

Individuální monitoring konkurence

Pro ty, kterým nestačí Základní monitoring cen, nabízíme Individuální monitoring konkurence, který vám poskytne komplexní přehled o konkurenci. V rámci Individuálního monitoringu si můžete nadefinovat podobu reportu přesně podle svých požadavků. Můžete monitorovat konkrétní konkurenty, kteří vás zajímají a sledovat veškeré parametry, které Heureka nebo i Zboží.cz nabízí.

Report z Individuálního monitoringu konkurence vám budeme zasílat v libovolném formátu. Individuální report zvládneme předat od obyčejného poslání e-mailem až po pravidelné nahrávání do vaší interní databáze. Report můžeme rozšířit také o vaše interní data, například o nákupní ceny. Data z Heureky a Zboží.cz získáváme z API rozhraní a jsou vždy aktuální k času generování.


 


V případě dotazů nebo zájmu o Monitoring konkurence nás neváhejte kontaktovat na info@biddingtools.cz.
Bidding Heureka.cz/sk Monitoring konkurence

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě