Jak se e-shopům dařilo na Heurece a Zboží.cz ve 2020

Obrázek případové studie e-shopů na Heureka a Zboží.cz
Šárka Dzidová

Rok 2020 byl pro naše e-shopy v mnoha ohledech rekordní a částečně k tomu také přispěl významný celkový růst e-commerce v důsledku pandemie. V tomto článku vám představíme, kolik jsme na zbožových srovnávačích pomohli všem našim klientům díky biddingu ve 2020 vydělat a kolik jsme přitom utratili na kreditu. V druhé části se podíváme, jak si v roce 2020 vedla část z nich (154 klientů) na české Heurece.cz  ve srovnání se Zboží.cz.


Obrat a útraty všech našich klientů

Obrat naši klienti 2020 na Heureka.cz, Heureka.sk, Zboží.cz

Našim BiddingTools a BiddingManager klientům jsme v loňském roce pomohli na Heureka.cz, Heureka.sk a Zboží.cz vydělat dohromady neuvěřitelných 2,65 miliardy korun. Utratili jsme přitom přes 96 milionů korun na kreditu.

Útraty na srovnávačích u našich klientů BiddingTools, BiddingManager

Heureka.cz vs. Zboží.cz

Rozhodli jsme se podívat na zoubek výkonu Heureky.cz a Zboží.cz v roce 2020 a podělit se s vámi o naše zjištění. Jako datová základna posloužila část e-shopů z řad našich klientů, kteří v roce 2020 inzerovali na české Heurece a zároveň i na Zboží.cz a v uvedeném období neměli výpadky v měření konverzí na srovnávačích. Celkem tyto podmínky splňovalo 154 e-shopů z nejrůznějších segmentů (elektro, kosmetika, knihy, oblečení, auto-moto, sport, nábytek, zahrada, hračky, chovatelské potřeby, hry, nářadí a mnoho dalších). Jak si stojí Heureka.cz a Zboží.cz?

Podíl na návštěvnosti Heureka.cz, Zboží.cz ve 2020

E-shopům v uvedeném vzorku přinesla z 65 % návštěvnost Heureka.cz a z 35 % Zboží.cz. Na přivedenou návštěvnost bylo nutné zainvestovat 68 % nákladů do Heureky a 32 % nákladů do Zboží.cz. Návštěvy přivedené ze Zboží.cz byly tedy o trochu levnější než návštěvy z Heureky.cz.

Podíl na nákladech Heureka.cz, Zboží.cz ve 2020

Sledovaným e-shopům vygenerovala v loňském roce Heureka 64 % objednávek z těchto porovnávačů. Zbylých 36 % připadlo na vrub Zboží.cz. To potvrzuje také konverzní poměr, který vykazoval o kousek lepší srovnávač Zboží.cz (6,64 %).

Podíl na počtu objednávek Heureka.cz, Zboží.cz ve 2020

Obratově vede jednoznačně Heureka. Z Heureky přišlo analyzovaným e-shopům 70 % celkového obratu ze srovnávačů. Také průměrná hodnota objednávky byla na Heurece.cz vyšší, a to v hodnotě 2 472 Kč. Zboží.cz vygenerovalo 30 % obratu s průměrnou hodnotou objednávky 1 903 Kč.

Podíl na obratu Heureka.cz, Zboží.cz ve 2020

 

Průměrná hodnota objednávky Heureka.cz, Zboží.cz ve 2020

Na závěr jsme hodnotili, jak se sledovaným e-shopům inzerce na těchto srovnávačích vyplatila vzhledem k PNO (podíl nákladů na obratu). Opět si o něco lépe vedla Heureka, kde průměrná hodnota PNO dosáhla 3,2 %. Na Zboží.cz bylo průměrné dosahované PNO 3,5 %.

 

Průměrná hodnota PNO Heureka.cz, Zboží.cz ve 2020

Heureka a Zboží jsou největší obecné cenové srovnávače na českém trhu, přičemž Heureka je silně dominantní také na Slovensku. Věnovat vaši pozornost inzerci na těchto srovnávačích se tedy určitě vyplatí. Nejlepších výsledků v silně konkurenčním prostředí na zbožácích dosáhnete používáním chytrých nástrojů pro automatický bidding jako jsou například BiddingTools nebo BiddingManager.

Pro co největší napárovanost produktů na Heurece CZ/SK si také můžete nechat zdarma vygenerovat analýzu spárovanosti.


 


My jsme s výsledky našich klientů na srovnávačích spokojeni, stejně jako oni. Pokud chcete také pomoci se správou inzerce na zbožových srovnávačích, neváhejte se nám ozvat na info@trayto.com!
Archiv BiddingManageru Bidding BiddingTools E-Commerce Heureka.cz/sk Případové studie Zboží.cz

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě