Konec zobrazování údaje o distribuci výrobků na Heurece

Adéla Mrázková

U každého výrobku z kategorie elektroniky a domácích spotřebičů jste do teď na Heurece našli informaci, jestli pochází z oficiální české distribuce, z EU, ze země mimo EU, nebo není původ distribuce znám. Během srpna však došlo k ukončení zobrazování tohoto označení. E-shopy mohou místo toho využívat placený certifikát „Autorizovaný prodejce“.

Během srpna došlo k vypnutí zobrazování údajů o původu výrobku, který byl viditelný u Košíkových nabídek. Dle slov Heureky nebyla tato informace pro uživatele důležitá a samy e-shopy ji příliš nevyužívaly, což také potvrdilo uživatelské testování.

Navíc se množily stížnosti na nesprávnost uváděných údajů a v silách Heureky nebylo údaje ověřovat.

Distribuce na Heurece

Autorizovaný prodejce

Možnost stát se autorizovaným prodejcem zůstává (pouze pro e-shopy v programu Ověřeno zákazníky). Držitelé certifikátu „Autorizovaný prodejce“ jsou na produktovém detailu označeni zeleným štítkem s doplňující vysvětlivkou. Ve fulltextu se ikona nezobrazuje.

Autorizovaný prodejce

Toto označení funguje v Boxu doporučených obchodů velmi pěkně a přitahuje více pozornosti směrem k e-shopu, což může zvýšit vaše šance na proklik v průměru o 5 %.

Co pomůže navýšit prokliky?

Seznam autorizovaných prodejců je taky k nalezení v Koutku značky. Toto osvědčení totiž spadá pod placený balíček služeb různých reklamních formátů, nesoucí název Koutek značky, což je speciální možnost pro velké značky být ještě více na očích.

Značky mohou označit své ověřené prodejce certifikací Autorizovaný prodejce. O certifikaci si však za určitých podmínek může požádat i e-shop.

Takže shrnuto, podtrženo. Kdo může požádat o certifikát:
  • Značky mohou označit konkrétní e-shopy jako své ověřené autorizované prodejce — náklady hradí značka
  • E-shopy, které mají potvrzení od značky, u které chtějí toto označení mít (a vlastní certifikát Ověřeno zákazníky) — náklady hradí e-shop, cena certifikátu činí 2.000 Kč měsíčně bez DPH
     
Heureka.cz/sk

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě