Předvánoční novinky v BiddingManageru

Tereza Hanzelková

Letošní rok je pro většinu z nás jedním velkým překvapením. Často asi né takovým, jakým bychom si představovali. V BiddingManageru jsme si pro vás ale připravili 3 novinky, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři! 
 

Hromadné úpravy Auto-biddingu

Je to tady! Do BiddingManageru jsme přidali nejžádanější vychytávku – hromadné úpravy Auto-biddingu. Už žádné zdlouhavé nastavování. Nyní můžete hromadně aplikovat vlastní pravidla (pozice, maximální CPC, velikosti jednotlivých příhozů apod…) pro nejrůznější skupiny produktů.

Hromadné funkce jsou v nástroji k dispozici dlouhodobě. Avšak doposud byly omezené. Produkty, které jste pomocí funkce VYBRANÝM NASTAVIT do Auto-biddingu aktivovali, si nastavily vlastní “optimální” hodnoty, které nemusí být zcela relevantní pro některé typy sortimentu. Vychází z parametrů jako je cena produktu, maximální PNO a další a zejména vždy cílí na třetí bidovanou pozici. Cílení na třetí bidovanou pozici má svůj ekonomický význam, ale někde můžete chtít cílit i na pozice první. Často jste tedy museli některé položky v Auto-biddingu pro nastavení na míru ručně upravovat produkt po produktu. Od teď stačí, když si vyberete položky, které chcete změnit a přes funkci VYBRANÝM NASTAVIT AUTO-BIDDING hromadně zvolíte nastavení, které je ideální pro vás a váš sortiment.

Ti méně zběhlí v problematice bidování nemusí klesat na mysli. Funkcionalita hromadného zapnutí Auto-bidingu s přednastavenými “optimálními” hodnotami zůstala i nadále zachována – VYBRANÉ ZAPNOUT DO AUTO-BIDDINGU.
 

Funkcionalita Vybraným nastavit

Více si o funkci hromadného Auto-biddingu povíme zase příště. V samostatném návodovém článku, který vyjde zanedlouho. Buďte ve střehu, ať vám nic neunikne!

Nová grafická notifikace

S novinkami v rámci Auto-biddingu ještě nekončíme. Nově jsme do rozhraní přidali jednu velmi šikovnou grafickou notifikaci. Pokud CPC u produktu v Auto-biddingu dosáhne svého stropu, který stanovujete vy sami nastavením tzv. Maximálního CPC, upozorní vás v rozhraní grafická notifikace v podobě vykřičníku. Symbol vykřičníku najdete na úrovni produktu ve sloupci Aktuální CPC.
 

Grafická notifikace - vykřičník

Tato notifikace je pouze signalizační a má vás upozornit na to, abyste si zkontrolovali, jestli produkt s Maximálním CPC dosahuje na požadovanou bidovanou pozici. Zjistíte to tak, že si u vybraného produktu zkontrolujete sloupec Pozice bidovaná. Dosahuje-li produkt na bidovanou pozici, je vše v pořádku. V opačném případě je to znak pro vás, že výše Maximálního CPC je nedostatečná a měli byste zvážit její navýšení, případně produkt z Auto-biddingu vypnout.

Aktuálnější informace o stavech produktů

Poslední novinkou je častější aktualizace stavů produktů (počet spárovaných / nespárovaných / bidovaných / bidovatelných produktů apod.) v rozhraní BiddingManageru. Nové produkty ve vašem XML feedu si nyní BiddingManager, potažmo srovnávač, rychleji načte. 

Věříme, že vám tyto vychytávky udělaly radost a usnadní vám optimalizaci v našem bidovacím nástroji. Máte tipy na další funkcionality, které zefektivní vaši práci v BiddingManageru? Neváhejte nám napsat!
Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě