Proč inzerovat na Kaufland Marketplace?

Šárka Dzidová

Kaufland.de (dříve real.de) je třetí největší prodejní platformou v Německu. Měsíčně jej navštíví přes 32 milionů zákazníků, kterým nabízí zboží ve více než pěti tisících kategoriích. Kaufland Marketplace má obrovský dosah a aktuálně roste podstatně rychleji než německý trh. Nespornou výhodou tržiště je také velmi silný a důvěryhodný brand. Další důvody proč inzerovat na německém marketplace Kaufland.de se dozvíte v článku.

Prodávejte na Kaufland Marketplace

Německo je pro e-shopaře velmi atraktivním trhem. V roce 2020 vygenerovalo z online prodejů obrat více než 83 miliard Eur a je tak jedním z nejsilnějších evropských trhů pro online obchodování. Více než 71 % německých spotřebitelů nakupuje produkty online ze zahraničí.

Marketplace Kaufland.de je v Německu po Amazonu a eBay třetím největším marketplace. Měsíčně jej navštíví 32 milionů zákazníků a inzeruje na něm více než 7 tisíc prodejců.

zdroj: Kaufland.de

Kaufland.de e-shopům nabízí dodatečný zdroj tržeb s větším tržním košem než má Amazon i eBay.

zdroj: Plentymarkets.com, říjen 2020

zdroj: Plentymarkets.com, říjen 2020

Kaufland Marketplace prodejce podporuje na marketingové i zákaznické úrovni:

✔ Kaufland je díky účinným marketingovým řešením pro koncové zákazníky dobře viditelný na Googlu. Zákazníky oslovuje díky výbornému SEO, Google Shopping reklamě a bannerovým reklamám. Během akcích typu Blackweek inzerujete na Kaufland.de zcela bezplatně. Navíc vás Kaufland zpropaguje na sociálních sítích, v newsletteru nebo v článcích.

Zákaznická podpora Kauflandu se stará o dotazy 1. úrovně od všech koncových zákazníků. Na vaše bedra pak přechází jen část dotazů, které za vás nemohl vyřešit přímo Kaufland. Dotazům z vaší strany se pak věnuje dealerská podpora Kauflandu.

✔ Kaufland za vás zákazníkům nabízí všechny platební metody běžné pro německý trh. Celkem jde o dvanáct platebních metod.

✔ S Kauflandem můžete růst i na mezinárodní úrovni. Prostřednictvím společné International Marketplace Network můžete inzerovat také na Cdiscount, eMAG a ePRICE.

Co potřebujete k inzerci?

Pro inzerci na Kaufland.de potřebujete především skladový a produktový feed ve formátu CSV. Skladový feed obsahuje informace o vašich individuálních prodejních nabídkách produktů:

✔ EAN (ean)
✔ Cena zboží (price)
✔ Skladovost (count)
✔ Stav zboží (condition)
✔ Termín pro doručení (delivery_time_min a delivery_time_max)
✔ Přepravní skupina (shipping_group)

Produktový feed doplňuje skladový feed a obsahuje veškeré obecné informace o produktech, jako jsou:

✔ EAN (ean)
✔ Název produktu (title)
✔ Kategorie produktu (category)
✔ Popis (description)
✔ Obrázky (picture)
✔ Výrobce (manufacturer)

Teoreticky si vystačíte i se samotným skladovým feedem, pro který není potřeba řešit německý překlad (neobsahuje totiž textové informace, viz výše). V případě nasazení pouze skladového feedu se Vám vaše nabídky na základě EAN kódu napárují na již existující produktové karty v katalogu Kaufland marketplace. Vaše produkty, které ale zatím není kam napárovat, se v katalogu nezobrazí a ani se z nich nevytvoří nové produktové karty, a to kvůli absenci produktového feedu. Doporučujeme tedy využívat jak skladový, tak produktový feed. Pokud budete posílat oba feedy, Kaufland může z vašich produktů (třeba i unikátních) vytvořit nové produktové karty. Bude od vás totiž mít k dispozici i název, kategorii, popisek, výrobce a obrázek produktu z produktového feedu.

Kromě feedů potřebujete mít zajištěnou zákaznickou podporu v němčině (alespoň pro písemnou komunikaci). A to pro případy, kdy 1. úroveň dotazů neodkomunikuje samotný Kaufland.

Dále musíte mít zajištěnou logistiku do Německa. S tím vám může pomoci například Zásilkovna – doručení do Německa, která zajistí taky zpětnou logistiku pro vratky a reklamace.

Portál prodejce je dostupný v češtině, němčině, angličtině a čínštině. Zveřejňovat nabídky a spravovat objednávky v marketplace můžete následovně:

✔ Softwarová rozhraní a middlewarová řešení (plentymarkets, Shopware a cca 70 dalších)
✔ API rozhraní
✔ CSV soubor
✔ Manuálně prostřednictvím portálu prodejce

Další podstatné informace najdete v nápovědě pro prodejce.

Inzerce na Kaufland.de se XEMELEM

Jak spolupráce probíhá? Je to jednoduché. Zaregistrujete se do Xemelu a my vám pomůžeme v Xemelu vytvořit produktový i skladový feed pro Kaufland.de. Pokud je potřeba, zajistíme překlady.

 

 

Naše kompletní nabídka zahrnuje:

✔ Vstupní analýzu německého trhu
✔ Překlady feedů
✔ Kompletní feed management v nástroji Xemel
✔ Přípravu Kaufland custom feedů na míru dle specifikací

Více informací >>

Poplatky na Kaufland Marketplace

Platební podmínky Kauflandu jsou férové a transparentní. Pokud se rozhodnete prodej na Kaufland.de pozastavit nebo ukončit, smlouvu lze kdykoliv bez obav vypovědět.

✔ Základní měsíční poplatek 40 – 50 € bez DPH (dle úrovně spolupráce)
✔ Variabilní poplatek formou provize 7 – 12,5 % (dle sortimentu)


 


Zaujal vás obrovský potenciál marketplace Kaufland.de? Pokud ano, neváhejte pro bližší informace kontaktovat naší obchodnici Soňu na e-mailu sona.holotova@trayto.com nebo na telefonu +420 734 188 900.
E-Commerce Kaufland Global Marketplace Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě