Trayto News #12/2020: Jak zvládají dopravci enormní poptávku po službách, Křišťálová lupa, digitalizace velkoobchodu, Black Friday, zbožáky a další novinky z e-commerce

Trayto News prosinec 2020
Šárka Dzidová

Jak logistické společnosti zvládají enormní online nákupy? Jak nová plaforma Merxu pomůže digitalizaci velkoobchodu? Které kategorie přibyly na Zboží.cz a co je nového na Hereuce? Jak se dařilo e-shopům v Black Friday? Novinky z prostředí e-commerce v novém díle Trayto News.

Zbožáky

Letem zbožákovým světem – Custom feed
Potřebujete upravit svůj vlastní speciální feed, který nesplňuje žádnou strukturu běžného systému (Heureky, Zboží.cz, Google nákupy aj.)? Nebo potřebujete sloučit více feedů do jednoho? Xemel má pro vás Custom řešení.

Chci vědět víc o feedech na míru

Zboží.cz představuje nové kategorie a parametry
Na začátku podzimu založilo Zboží.cz 6 nových kategorií a přidali či upravili desítky parametrů produktů. Přehled nově založených kategorií, parametrů a dalších změn najdete přehledně v článku.

Zjistit více

Zboží.cz nové kategorie v katalogu

Zdroj: blog.seznam.cz

Heureka: Spuštěné kategorie a plánované content změny v prosinci
V prosinci se Heureka podívá na zoubek například kategoriím Reprosoustavy a reproduktory, Sluchátka, Zubní kartáčky, Sjezdové lyže, Běžecké lyže či Kamery do auta. Od listopadu je pro PC hry povinný parametr “Digitální platforma”.

Prostudovat content změny na Heurece

Heureka prodlužuje dobu pro odeslání dotazníku Ověřeno zákazníky
Z důvodu enormního vytížení dopravců v předvánočním čase Heureka od 1. 12. 2020 změnila dobu odesílání dotazníků spokojenosti z původních 10 dní od vytvoření objednávky na 14 dní. Chceme tím pomoci předejít špatnému hodnocení e-shopů od zákazníků kvůli opožděné dopravě.

O prodloužení doby odesílání dotazníků spokojenosti

Heureka v administraci vypla možnost editace fakturačních údajů 
Od neděle 22. 11. 2020 nejde v administraci Heureky editovat fakturační údaje. Jediné co lze editovat je fakturační e-mail.

Nejčastější odpovědi na dotazy ohledně Ověřeno zákazníky
Heureka na svém blogu zveřejnila odpovědi na 19 nejčastěji kladených dotazů ohledně služby Ověřeno zákazníky služby, ať máte i vy ve všem jasno. Není vám něco ohledně této služby jasné? Podívejte se do článku.

Přečíst nejčastější dotazy a odpovědi

Registrace do Shoproku 2020 startují
Registrace do 12. ročníku již tradiční soutěže ShopRoku odstartovaly. V soutěži se vyhlašují 3 ceny — Cena kvality, Cena popularity a Cena Heureky. Zapojit se můžete i se svým e-shopem.

Zjistit podrobnosti o zapojení do soutěže

Byznys

E-shopům v Black Friday meziročně vzrostly tržby o 42 %
Tuzemské e-shopy zažily díky nedávné slevové akci Black Friday předčasné Vánoce. Vzrostly jim tržby a nápor objednávek byl přibližně dvojnásobný. Nejvíce lidé kupovali elektroniku a hračky.

Detailní informace o Black Friday

Balíků se letos posílá o 100 % více než loni
CzechCrunch oslovil šest největších logistických hráčů, aby se jich zeptal, jak jsou na vánoční nápor připraveni a také co mohou očekávat zákazníci.

Podrobněji o logistické situaci

Alensa loni navýšila obrat na 1,4 miliardy korun
Úspěšná zahraniční expanze v předchozích letech, otevření nových trhů i rozšíření skladových ploch a sortimentu. To jsou tři hlavní faktory stojící za dalším růstem české skupiny Alensa Jaromíra Kijonky, která provozuje přes čtyřicet e-shopů s kontaktními čočkami a dioptrickými i slunečnými brýlemi ve více než třiceti zemích Evropy.

O úspěchu Alensy

Alensa Jaromír Kijonka a Simona KijonkováZdroj: Czechcrunch.cz

Zásilkovna informuje o COVID situaci
Zásilkovna na svém blogu pravidelně informuje o všem, co se v souvislosti s pandemií děje jak v Zásilkovně, tak na poli e-commerce a logistiky v ČR i celé Evropě.

Chci se dozvědět více

Zakladatel Aukra chce digitalizovat velkoobchod
Václav Liška, zakladatel největšího tuzemského online tržiště Aukro, se pokusí digitalizovat svět velkoobchodu v rámci nově vzniklé platformy Merxu.

O digitalizaci velkoobchodu

Heureka navyšuje emisi dluhopisů
Heureka se rozhodla navýšit svou emisi dluhopisů o 650 milionů korun. Celková výše emise dluhopisů Heureky dosáhne 3,2 miliardy korun, což je v české e-commerce historicky nejvíc.

Zjistit více o emisi dluhopisů

Zásilkovna vyhrála Křišťálovou lupu
Anketa Křišťálová Lupa 2020 – Cena českého internetu oceňuje nejoblíbenější a nejzajímavější online projekty a služby. V 15. ročníku této významné soutěže zvítězila v kategorii Internetové obchodování naše mateřská společnost Zásilkovna. Gratulujeme.

Podívat se na výsledky soutěže

Křišťálová lupa 2020
Zdroj: Křišťálová lupa
Podcasty

Z-Talks od Zásilkovny
Pozvání Milana Šmída do 16. dílu Z-Talks přijal Ondřej Bumbálek, čerstvý šéf marketingu e-shopu SportObchod.cz, který dnes prodává na pěti trzích. V 17. díle hovoří Ruslan Skopal, zakladatel e-shopu Trenýrkárna.cz, mimo jiné o tom, jak e-shop vznikal, co nabízí a kam plánují expandovat.

Poslechnout 16. díl podcastu
Poslechnout 17. díl podcastu

Víte o dalších novinkách, které hýbou online světem? Nebo se něco velkého děje přímo u vás a myslíte, že bychom o tom měli napsat? Dejte nám o tom vědět na info@trayto.com.
E-Commerce

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě