Zásadní novinky v BiddingManageru: Sjednocený ceník, levnější a rychlejší autobidding

Adéla Mrázková

Od uvedení nástroje na trh uběhl více než rok. A když se teď podíváme zpět, nemůžeme uvěřit tomu, jak dalekou cestu jsme za těch 365 dní ušli. Každý měsíc jsme implementovali nějakou novinku nebo zlepšení. Podařilo se nám odbavit rekordní počet ticketů a dotazů uživatelů. Prostě jsme dřeli na tom, aby byl BiddingManager opravdickou mašinou na vydělávání peněz, a aby splnil očekávání, se kterým jste si ho pořídili.

Abychom těch vychytávek a inovací zvládli co nejvíce, rozšířili jsme v tomto roce tým BiddingManageru a usmyslili si, že do prosince 2018 stihneme implementovat několik zásadních změn a tři z nich nasazujeme už teď:

1. Zjednodušili jsme nastavení Auto-biddingu

První vlaštovka, která už před týdnem “vylétla” do rozhraní nástroje, se týkala klíčové funkce BiddingManageru – Auto-biddingu. Informovali jsme o ní také v článku. Nastavení produktů do Auto-biddingu je teď jednodušší, rychlejší a intuitivnější. Na pár kliků hromadně vypnete / zapnete produkty z auto-biddingu, takže je to opravdu blesková záležitost.

Abyste věděli, kolik produktů už automaticky bidujete, případně kolik dalších produktů z vašeho sortimentu má potenciál přinést v auto-biddingu další zisk, přidali jsme nově na všechny stránky určené k bidování informační box o auto-biddingu.

Vyčtete z něj počet produktů zapnutých v auto-biddingu, kolik produktů ze zaplaceného balíčku ještě nevyužíváte, a jak velký balíček si platíte.

Doporučené produkty do auto-biddingu

Co se vám bude líbit nejvíce, je nový pomocník nesoucí název DOPORUČENÉ PRODUKTY PRO AUTO-BIDDING. Udělá totiž spoustu práce za vás. Podle statistik a bodového skóre vám algoritmus navrhne nejvhodnější produkty, které se vyplatí aktivovat do auto-biddingu, takže nad nimi nemusíte zdlouhavě uvažovat.

2. Přecházíme na Heureka API a nově teď přeceňujeme produkty v auto-biddingu až 6x denně

Přecházíme na Heureka API, které nám umožní rychleji a efektivněji získat informace o produktech z produktového detailu.

Dlouhodobě se potýkáme s tím, že Heureka kontroluje dodržování crawlingových limitů pro naše roboty, kteří “dolují” informace ze stránek srovnávače tak, aby měl bidovací algoritmus dostatek dat pro fungování. A nejsme v tom sami. Stejný problém řeší všechny bidovací nástroje a třetí strany, které procházejí web Heureky. Proto se Heureka  rozhodla crawlování stránek roboty zcela eliminovat a zavést novou placenou službu Bidding API.

Pozitivní na tom ale je, že nám bidding přes API Heureky umožní zvýšit počet přecenění položek v auto-biddingu v rámci dne. Nově totiž probíhá kontrola aktuálních pozic a přeceňování 6x denně místo původních 4 iterací.

Pro vás to znamená, že s využitím BiddingManageru, nejlevnějšího nástroje na trhu, máte nyní srovnatelnou šanci na úspěch jako s dražšími biddingovými nástroji. BiddingManager vás bude držet na top pozicích a vy můžete konkurovat těm největším hráčům v oboru.

Nezapomínejte, že...

Nevyužívat funkci auto-biddingu zejména v hlavní sezóně před Vánocemi, znamená přijít o velkou část objednávek.

3. Upravujeme a zpřehledňujeme ceník k 1. 11. 2018

Další novinkou je úprava ceníku, který jsme se rozhodli zjednodušit a zpřehlednit. Vstoupí v platnost k 1. 11. 2018.

Jak bude vypadat nový ceník?

Sjednocujeme cenu za BiddingManager. Cena bude stejná bez ohledu na velikost XML feedu a od listopadu se ustálí na 199 Kč / měsíčně (bez DPH) za jeden feed. Odpadne tím rozlišování cen podle počtu položek ve feedu, které bylo pro mnoho uživatelů matoucí.

Byť se pro část uživatelů bude jednat o zdražení, pořád platí, že je BiddingManager nejlevnější biddingový nástroj na trhu.

Upravujeme i balíčky auto-biddingu. Za novou cenu 149 Kč dostanete balíček 100 produktů k autobidování, místo původních 50 produktů v jednom balíčku. Tyto balíčky si můžete přikoupit klidně tři.

Pro srovnání, původní cena balíčku činila 99 Kč, ale jen za 50 produktů, takže jste za jeden produkt v auto-biddingu doposud platili 2 Kč. Od listopadu zaplatíte za jednu položku v auto-biddingu jen 1,49 Kč za měsíc, což je určitě příjemná změna.

Nový ceník BM

V ceníku se také objevila úplně nová položka, a to balíček správy v rukou našich specialistů. Jedná se o výhodnou nabídku pro ty z vás, kteří nemáte čas se o zbožáky starat.

O bidding na srovnávačích se vám postaráme za 1 190 Kč měsíčně / srovnávač. Jedná se o akční cenu do konce roku 2018 a v ceně balíčku správy je zahrnuta práce specialistu a poplatky za provoz BiddingManageru.

Optimalizace vašich účtů se tak dostane do rukou biddingového experta, který zná všechny možné finty, jak maximalizovat obrat na zbožových srovnávačích. Více informací o balíčku správy naleznete na stránce ceníku.

Nezapomeňte, že...

Jak se nová opatření dotknout našich stávajících klientů?
Pro naše klienty platí v říjnu ještě staré ceny, dle původního ceníku, ale počet produktů v auto-biddingu jsme už navýšili dle nových balíčků. Takže pokud máte zakoupený jeden balíček, dostanete místo 50 produktů hned 100 produktů za stejnou cenu.

Určitě se ptáte, proč jsme se rozhodli zahýbat s cenami? Víme, že nikdo nemá rád zdražování, ale abychom zajistili vyšší počet kontrol aktuálních pozic a následného přecenění a současně respektovali pokyny Heureky, přecházíme na Heureka API, což se promítá do našich nákladů. V neposlední řadě nám tento krok pomůže ještě víc profesionalizovat náš tým a získat prostředky na další inovace, které pro vás chystáme.

Věříme, že naše cenová politika bude teď daleko srozumitelnější a nové funkce v nástroji vás potěší. I nadále k vám budeme vždycky transparentní a všechny ceny budeme prezentovat veřejně bez žádných skrytých poplatků. Je to jedna z našich základních firemních hodnot.
Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě