Jak spolehlivě naimportovat dodavatelské feedy do e-shopového řešení UPgates? Využijte Custom feed od Xemelu

Michaela Pavelková

Nemáte k dispozici UPgates feed a potřebujete jednoduše dostat produkty dodavatele na váš e-shop? Xemel vám teď různé typy dodavatelských feedů připraví v jednotné struktuře speciálně pro systém UPgates.

Jak vám Xemel pomůže

UPgates, jako všechna e-shopová řešení, má vlastní formát XML feedu, který se dá do systému importovat. Provozovatelé e-shopů však zpravidla od svých dodavatelů dostávají produktové feedy v úplně jiných formátech a ty pak nejde do UPgates systému importovat bez předchozích úprav.

Díky spolupráci, kterou jsme s UPgates navázali, vám teď v rámci služby Custom feed převedeme jakékoliv nepodporované formáty feedů od dodavatelů do podporovaného formátu UPgates. Feedy dokážeme přizpůsobit požadované struktuře UPgates rychle a kvalitně.

Po implementaci budete mít feed k dispozici a můžete jej v Xemelu upravovat jako jakýkoliv jiný feed. Výsledný feed poté použijete při importu produktů v administraci e-shopu.

Xemel vám přijde vhod i v případě, že máte feedy od více dodavatelů a chcete je sloučit do jednoho. Xemel feedy zpracuje, připraví k editaci a vygeneruje jeden výsledný výstupní feed. Spojit můžete feedy v různých formátech od různých dodavatelů do jednotné struktury přizpůsobené požadavkům UPgates řešení. Více o Spojování feedů dohromady se dočtete v naší minisérii zde.

Jak probíhá zpracování feedů do formátu UPgates?
  1. Získejte od dodavatele produktový feed ve formátu XML.
  2. Kontaktujte nás na info@xemel.cz a přiložte váš dodavatelský feed.
  3. Dohodneme se na ceně a času realizace.
  4. Registrujete se do Xemelu, abychom mohli feed napojit na váš účet.
  5. Váš dodavatelský feed zpracujeme do podporovaného formátu UPgates.
  6. URL vašeho nového feedu z Xemelu si nahrajete do UPgates.
  7. Další úpravy pak můžete v našem nástroji provádět sami nebo se vám o feed budeme starat my v rámci balíčku správy feedu.
  8. Měsíční platba za nástroj Xemel je dle základního Ceníku Xemelu.
O UPgates

UPgates je krabicové, pronajímané e-shop řešení. Svým klientům nabízí přes deset let zkušeností z českého a slovenského e-commerce trhu. Roky práce a vývoje vyústily v jeden z nejlepších e-shop systémů, který je perfektně vyladěný a cenově dostupný.

Vytvoření e-shopu na UPgates zvládne opravdu každý. A z jakéhokoliv zařízení. Navíc bez znalosti programování, webdesignu apod. Zároveň ale nebudete mít obyčejný šablonovitý e-shop. Spíše naopak. Svépomocí si vytvoříte originální webdesign. Díky perfektně vyvážené kombinaci výhod pronájmu e-shopu a obchodu na míru se budete moct maximálně soustředit na svůj online byznys a díky UPgates se tak stát skutečně úspěšným podnikatelem.
 

Jiří Lexa z UPgates

Jaký typ importu uživatelé nejčastěji využívají? Mají feed již v podporovaném formátu nebo musí řešit transformaci dodavatelského souboru?
99 % našich stávajících nebo nově příchozích klientů má sice dodavatelské feedy, ale ne v našem formátu. Většinou se jedná o data ve formátu XML. A už podle názvu Xemel je zřejmé, kdo je specialistou na transformaci těchto dat.

V čem vidíte potenciál ve spolupráci UPgates — Xemel?
Xemel jsme oslovili ohledně spolupráce, protože jsme přesvědčeni, že poskytují kvalitní služby. Našim klientů připraví dodavatelské feedy do formátu UPgates a tím jim velmi usnadní práci. V tom vidíme hlavní přínos partnerství.

Proč by si uživatelé měli vybrat právě e-shopové řešení UPgates?
Důvodů je mnoho a mohli bychom o nich mluvit hodiny. Když to ale vezmu stručně a v bodech, pak by to byly tyto:
1) Grafika a design – konfigurátor grafiky pro běžné uživatele, ale také možnost individuálních CSS a HTML úprav v kódu grafických šablon.
2) Multijazyčnost a multidoménovost – jazykové mutace zdarma, spravované přehledně a jednoduše v jedné administraci.
3) Všechny funkce a propojení v ceně každého balíčku – nic na vás nehrajeme a cena pronájmu je konečná. 
4) Propojení – v systému máme napojeno mnoho služeb třetích stran. Od dopravců, platebních bran, přes účetní systémy nebo marketingové nástroje a srovnávače. A neustále přibývají! Navíc máme kvalitně zpracovanou API, XML a CSV dokumentaci. Tudíž lze na UPgates napojit cokoliv.
5) Nikoho nevážeme – snažíme se být maximálně transparentní a fér. Nemáme žádné smlouvy a závazky na dobu určitou. Už vůbec ne výpovědní lhůty nebo penále a smluvní pokuty. Když se někomu e-shop po určité době nerozjede jakby  očekával, prostě jen přestane platit pronájem a tím to pro něj hasne.

Na jaký typ e-shopů se zaměřujete?
Zaměření nemáme nijak pevně vyhraněné. Na UPgates běží e-shopy s pár produkty, ale i s více než 100 tisíci produkty. Naše řešení je ale ideální pro ty online podnikatele, kteří od e-shopu chtějí něco víc. Zároveň ale nechtějí utrácet statisíce za vývoj systému na zakázku. My jim nabídneme možnost vytvořit si designově jedinečný internetový obchod, který jim nabídne mnoho funkcionalit (vlastní pole, cenové vzorce a další). Pomocí těch pak komplexně řeší jejich složitější požadavky a dosáhnou věcí, na které by u konkurence jen těžko pomysleli. Jisté je také to, že je náš systém do budoucna nebude nikdy brzdit. A to ani ve směru expanze na zahraniční trhy, která je často pro posunutí online byznysu stěžejní.

Za Xemel tým musíme dodat, že potěšení ze spolupráce s řešením UPgates je oboustranné. Samotný UPgates feed je poměrně složitý s velkým množstvím zanoření a atributů, ale specifikace feedu je tak pečlivě a kvalitně zpracovaná, že se nám výsledný feed velmi dobře připravuje.

Specifikaci feedu UPgates najdete zde:

Máte i vy problém s napojením dat do e-shopového řešení UPgates? Kontaktujte nás na info@xemel.cz a my váš problém vyřešíme.
Rozhovory Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě