Trayto News 6/2024 - online

Trayto News #6/2024: Čínské e-shopy pod lupou, e-shopy expandují ve velkém, Češi vs. online, Datart se spojuje s Electro World

Natálie Baránková

Kolik evropanů nakupuje online a jaké jsou jejich útraty? Co stojí za strmým růstem turecké e-commerce? Levné čínské e-shopy vykazují rekordní tržby, jak reagují evropské země? Český online supermarket míří na Slovensko, o který obchod se jedná? Spojení dvou obrů s elektronikou získalo zelenou od ÚHOS, co se bude dít dál?

More…

Audit XML feedu - náhled

Audit XML feedu pro Heureku a Zboží.cz

Šárka Dzidová

Chcete maximalizovat viditelnost a prodej vašich produktů na srovnávačích jako Heureka.cz a Zboží.cz? Pak musíte mít produktový feed ve skvělé kondici. Klíčem k tomu je náš audit XML feedu – dokument, který odhalí chyby ve vašich datových souborech, díky čemuž vyladíte své feedy a vaše produkty budou na zbožácích správně zobrazené a snadno dohledatelné. Sepsali jsme článek, který vás provede auditem XML feedu od začátku do konce. Přečtěte si více a získejte kontrolu nad svým XML feedem.

More…

Čas jsou peníze: automatizace

Čas jsou peníze: Jak Xemel automatizuje správu produktových feedů

Šárka Dzidová

Představte si, že můžete mít nástroj, který vám nejen usnadní, ale také urychlí celý proces správy produktových feedů. Právě Xemel je tímto pomocníkem, který vám umožní automatizovat řadu rutinních úkolů spojených s editací a aktualizací vašich produktových dat. Jak to funguje? Xemel poskytuje širokou škálu přednastavených akcí a pravidel, které zjednodušují proces transformace a generování nových feedů podle vašich potřeb. Bez automatizace to v dnešní době jde stěží. Začněte s ní ještě dnes. Co vše dokážete s Xemelem automatizovat?

More…

Trayto News 5/2024: ecommerce

Trayto News #5/2024: přehled ecommerce 2024, nová pravidla pro e-shopy, daně za výdejní boxy, novinky v marketplacech

Natálie Baránková

Jak si vede ecommerce v roce 2024 a jak si povede do budoucna? Češi jsou věrní již zaběhlým e-shopům, mají nováčci na online trhu šanci? Vyšla nová pravidla o udržitelnosti obalů, na co se musí e-shopy připravit? Výdejní boxy na každém rohu, jak proti nim bojují města? TOP 500 světových e-shopů, na jakém místě se umístilo české Notino? Datart končí v Česku i na Slovensku, co s ním bude dál? Známý český e-shop vstupuje do lékárenského průmyslu, o jaký obchod jde? Shein už nebude jen fast fashion, navazuje spolupráci s velkými brandy, o koho se jedná? Všechny odpovědi a ještě víc se dozvíte níže ve článku. More…

Trayto News - e-shopy

Trayto News #4/2024: Česká e-commerce na vzestupu, expanze marketplaců, novinky ve výdejních boxech, e-shopy otevírají kamenné prodejny

Natálie Baránková

Přehled čtvrtletní e-commerce analýzy, jak si vedla v Česku? Allegro a Kaufland expandují do zahraničí, co tím získají čeští e-shopaři? Nová kampaň Zásilkovny v plném proudu, kde všude ji můžete vidět? Na čínské Temu si posvítí ČOI, čím se bude zabývat? Které online tržiště odstranilo poplatky za prodej použitého oblečení? E-shopy otevírají kamenné prodejny ve velkém, o jaké e-shopy se jedná? Všechny odpovědi a další novinky se dozvíte v článku.

More…

Upgates - náhled

Upgates: e-shop, který se vám přizpůsobí

Šárka Dzidová

Upgates patří mezi nejrychleji rostoucí e-shopová řešení v Česku. Oproti konkurenčním systémům vykazují klienti Upgates v průměru dvojnásobné roční tržby. Během 12 let chytrého vývoje se z Upgates stala nejpružnější e-commerce platforma. Mezi hlavní výhody Upgates patří velmi široké grafické možnosti, díky kterým si podnikatelé mohou své e-shopy přizpůsobit podle sebe, kompletní multijazyčnost pro zahraniční expanzi a otevřenost systému díky veřejné API konektivitě. Navíc v rámci jednoho účtu můžete na Upgates provozovat více samostatných e-shopů na vlastních doménách.

More…

srovnávač - náhled

Srovnáme.cz – nejrychleji rostoucí cenový srovnávač v Česku. Jaké jsou jeho výhody?

Šárka Dzidová

Srovnáme.cz je třetí největší a momentálně nejrychleji rostoucí cenový srovnávač v České republice. Na trhu působí už od roku 2006, ovšem na přelomu roku 2021 a 2022 prošel transformací, představujíc novou technologii, majitele a tým, který má ambiciózní cíle a klade velký důraz na zákazníky a jejich výsledky.

More…

Trayto news - e-commerce náhled

Trayto News #3/2024: e-commerce trendy, nové pravidla pro online tržiště, sklady levných e-shopů, Produkt roku, Velký test logisitiky

Natálie Baránková

E-commerce trendy pro rok 2024, které nesmíte přehlédnout. Začala platit nová pravidla pro poskytovatele online tržišť a digitálních služeb, co to v praxi znamená? Levné e-shopy zahlcují dopravce, jaké to má dopady a kde mají sklady? Jak si vedly české e-shopy v testu logistiky? Udržitelnost vs. Češi, je pro nás rozhodující cena nebo ekologie? Češi mají hračky v oblibě, které nakupují nejvíce? Co je Temu a proč se tam (ne)vyplatí nakupovat? Která online platforma přispívá k raketovému růstu prodejů neznámých značek? Tohle všechno a ještě víc jsme připravili v březnových Trayto News.

More…

Popron: případová studie

Jak jsme v Xemelu vyřešili problémy s produktovými popisy pro e-shop Popron 

Šárka Dzidová

S převzetím 95 % produktových popisů od dodavatelů začaly na e-shopu Popron narůstat problémy spojené s nízkou kvalitou a krátkou délkou popisů. Tyto potíže se dále projevovaly i v prezentaci obsahu, který byl výrazně duplicitní s obsahem konkurenčních e-shopů. Jak jsme si se zapeklitým problémem poradili v Xemelu? Zapojili jsme do řešení problému umělou inteligenci, produktová data a naše odborné know-how. Čtěte, jakých výsledků jsme dosáhli.

More…

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě