Akce v Xemelu: Přepsat, Najít a nahradit, Vypočítat a přepsat, Přejmenovat

akce v xemelu
Lenka Staňková

Vylepšete své produktové feedy snadno a efektivně. S jednoduchým ovládáním a efektivními funkcemi přináší Xemel pomoc pro zlepšení obsahu vašich feedů. V tomto článku překročíme hranice běžného upravování feedů a podíváme se na rozšířené možnosti, které Xemel nabízí. Zajímá vás, jak využít akci Přepsat, nebo jak funguje akce v Xemelu Najít a nahradit a další? Čtěte dál a dozvíte se odpovědi společně s praktickými příklady, které vám pomohou plně využít potenciál našeho nástroje. Zlepšete své feedy s Xemelem ještě dnes!

Akce v Xemelu

Přepsat

Jako první se podíváme na akci Přepsat. Pomocí ní přepíšete hodnoty elementů dle vašich potřeb. Kromě tohoto běžného použití lze funkci využít i na doplnění stávající hodnoty o další informace.

Příklad: V příkladě výše jsme k hodnotě elementu PRICE_VAT přidali hodnotu elementu CURRENCY. Výsledek může vypadat například takto:

  • Ve feedu máme element PRICE_VAT s hodnotou 150.
  • Dále pak element CURRENCY s hodnotou EUR.
  • Tyto dvě hodnoty jsme spojili a vepsali do elementu PRICE_VAT. Pro spojení hodnot stačí použít složené závorky: {PRICE_VAT} {CURRENCY} a výsledná hodnota elementu PRICE_VAT bude 150 EUR.

akce přepsat

Najít a nahradit

Akce Najít a nahradit vyhledává uvnitř vybraného elementu určitý obsah a ten následně podle zadaných parametrů upraví.

Příklad: Často se používá u číselných hodnot pro změnu desetinného oddělovače, například z desetinné čárky na tečku, viz. ukázka níže.

Akce má často využití také při změně oddělovače “>” za lomítko “|” v elementu CATEGORY.

akce v xemelu: najít

Tip: Stejně jako tomu bylo u předchozí akce, můžete i zde využít složené závorky a použít tak hodnotu jiného elementu.

Vypočítat a přepsat

S akcí Vypočítat a přepsat můžete provádět různé výpočty a výsledné hodnoty aplikovat do feedu. Tato akce je často podceňovaná a používá se jen k zaokrouhlování. Poradí si ale i se složitějšími vzorci a řadou komplikovanějších úkonů.

Příklad: Potřebujete-li k ceně připočíst sazbu DPH ve výši 21 %, využijte v rovnici složené závorky: {PRICE_VAT}*1,21. Díky složeným závorkám se u produktů hodnoty v PRICE_VAT vynásobí koeficientem 1,21 a nová hodnota PRICE_VAT bude vyšší o 21 %.

akce vypočítat

Chcete zjistit, co dalšího akce umí? Celou řadu dalších příkladů najdete zde v naší Xemel nápovědě.

Přejmenovat element

Další užitečnou akcí je Přejmenovat element. Jak již název napovídá, přejmenuje název vybraného elementu a ponechá jeho původní hodnotu.

Příklad: Pokud máte například v Heureka feedu element PRODUCTNO, se kterým Heureka nepracuje, ale Google feed ano (jen pod jiným názvem – g:mpn), stačí přejmenovat element PRODUCTNO na element g:mpn.

akce přejmenovat

Přejmenovat n-tý element

Máte ve feedu více informací pod stejným názvem elementu a potřebujete tyto informace od sebe odlišit? Pak je pro vás akce Přejmenovat n-tý element jako stvořená.

Příklad: Ve feedu zasíláte u produktů vždy dva obrázky. Pro oba obrázky používáte stejný název elementu  – IMAGE. Abyste od sebe obrázky odlišili, chcete druhý IMAGE  přejmenovat na IMAGE2. Použijte akci Přejmenovat n-tý element a nastavte, aby se v pořadí 2. element IMAGE přejmenoval na IMAGE 2.

akce v xemelu: přejmenovat

Pozor: Element se přejmenovává pouze při splnění podmínky pořadí. Pokud máte ve vstupním feedu dva elementy IMAGE a do pole Pořadí elementu zadáte číslo 3, nic se nestane, protože třetí element IMAGE ve feedu není.



Je vám v rámci akce v Xemelu něco nejasné? Napište nám na info@xemel.cz nebo volejte na +420 800 77 99 77 (Po-Pá, 8-16 h).
Xemel

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě