Kaufland marketplace expanduje do Polska a Rakouska

Kaufland - náhled
Šárka Dzidová

Kaufland Global Marketplace, jedna z předních e-commerce platforem, se rozšiřuje do dalších zemí střední Evropy. Po úspěšném působení v Německu a od roku 2023 také v Česku a na Slovensku, se tato platforma připravuje na svůj další krok – expanzi do Polska a Rakouska. A vy jako prodejci můžete být už nyní u toho!

Spuštění Kaufland Global Marketplace na nových trzích

Spuštění marketplace pro zákazníky je v Polsku a Rakousku plánováno na konec léta 2024. Prodejci by však s přípravou neměli otálet, proces onboardingu pro ně již probíhá.

S cílem podpořit nové prodejce nabízí Kaufland atraktivní early bird nabídku. Po dobu prvních tří měsíců budou mít prodejci tyto výhody:

  • 0 % provize z prodeje
  • Inzerce bez základního měsíčního poplatku
  • Sleva ve výši 1 200 eur na sponzorované produkty

Kaufland - sleva

Proč je výhodné prodávat na Kaufland Global Marketplace?

Důvěryhodný brand
Kaufland je uznávanou a důvěryhodnou značkou vybudovanou díky rozsáhlé síti kamenných prodejen.

Miliony zákazníků na dosah
S přístupem k obrovskému počtu zákazníků měsíčně můžete oslovit širokou a rozmanitou klientelu až na 5 trzích.

Rychlá mezinárodní expanze
Kaufland Global Marketplace poskytuje prodejcům jedinečnou příležitost k rychlé expanzi na trhy střední Evropy.

Transparentní podmínky
Žádné skryté náklady nebo smluvní období. Platíte pouze měsíční paušál a dohodnuté provize za skutečné prodeje. V případě využití 3měsíční early bird nabídky si marketplace můžete nezávazně vyzkoušet bez těchto poplatků.

Centrální správa marketplace
Síťová technologie pro více tržišť umožňuje centralizovanou správu všech nabídek, objednávek a údajů o produktech pouze z jednoho systému.

Zákaznická podpora prodejců
Osobní podpora a zákaznický servis jsou poskytovány v češtině, slovenštině a dalších jazycích, což usnadňuje komunikaci a řešení případných otázek.

Automatický překlad bez dodatečných nákladů
Informace o vašich produktech jsou automaticky přeloženy do požadovaných jazyků bez dalších nákladů. Kaufland je totiž napojený na jazykový překladač DeepL, takže případné produktové překlady můžete vyřešit na jednom místě.

Snadné napojení a zalistování produktů
Díky naší platformě pro správu feedů Xemel je proces napojení a zařazení produktů na Kaufland Marketplace snadný a automatizovaný.

Spolehliví partneři pro logistiku
Spolehlivé doručení objednávek vašim zákazníkům zajistí například naše sesterská společnost Zásilkovna (doručení na výdejní místa a do boxů, doručení na adresu).

Jak začít prodávat na Kaufland Global Marketplace?

V prvé řadě je potřeba se do Kauflandu zaregistrovat. Pokud už Kaufland marketplace využíváte, nebo jste se v minulosti již registrovali, tento krok můžete přeskočit. K přístupu na všech 5 trhům vám stačí jediná registrace.

Pro všechny, kteří hledají efektivní a snadný způsob, jak propojit své produkty s marketplace, je k dispozici naše aplikace Xemel. Tato aplikace prodejcům pomáhá s automatickým propojením produktů prostřednictvím dvou CVS feedů (nabídkový feed, produktový feed) a umožňuje tak snadný listing produktů do katalogu Kaufland Global Marketplace. Postup najdete na konci článku.

Nabídkový feed
Obsahuje informace o vašich individuálních nabídkách produktů (vaše cena, dostupnost zboží, stav zboží, termín doručení apod.). U každého produktu je nutné zasílat EAN kód.

Produktový feed
Obsahuje veškeré obecné informace o produktech jako je název a popis produktu, obrázky apod. Pokud na Kauflandu chcete nabízet produkty, které Kaufland ve svém katalogu ještě nemá, budete produktový feed potřebovat. Pokud nabízíte produkty, které už v Kauflandu inzeruje konkurence, vystačíte si s nabídkovým feedem a vaše produkty se zalistují na existující produktové karty.

Postup pro Kaufland CSV feedy v Xemelu
  1. Zaregistrujte se do aplikace Xemel.
  2. Pro vytvoření Kaufland feedů budete potřebovat vstupní zdroj produktových dat. Můžete použít třeba svůj Google Shopping feed, Heureka feed nebo některý z dalších Xemelem podporovaných typů feedů.
  3. Jako výstupní typ feedu nastavte Kaufland – nabídkový nebo Kaufland – produktový. A je hotovo! Xemel automaticky vytvoří feed ve struktuře a formátu, které marketplace vyžaduje.
  4. Kaufland feed můžete následně v Xemelu podle potřeby editovat –⁠ nastavit přepravní skupiny, kategorie, povinné parametry, přepočet cen, minimální cenu apod.
  5. URL Kaufland feedu nahrajete do marketplace. Informace ve feedu se vám budou pravidelně aktualizovat každých 45 minut. Jakékoliv dodatečné úpravy produktových informací provádíte pohodlně v Xemelu.

Expanze Kaufland marketplace poskytne zákazníkům v Polsku a Rakousku další možnost pro objednávání výrobků a pro prodejce šanci na rozšíření svého dosahu na další trhy. S rostoucím zájmem o online nákupy je expanze Kaufland Global Marketplace do dalších zemí střední Evropy dalším krokem směrem k posílení svého postavení na trhu a poskytnutí širší nabídky produktů svým zákazníkům.
E-Commerce Kaufland Global Marketplace Xemel

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě