Dobrá zpráva pro agentury: Přístup k XML feedům v Xemelu teď můžete sdílet mezi kolegy a zaměstnanci

Michaela Pavelková

Jeden feed, libovolný počet uživatelů. I to je od dnešního dne “xemelí” realita. Přístupová práva, na která jste se všichni ptali už od spuštění, jsme zrovna nasadili do vašich administračních rozhraní. Díky tomu má teď každý váš správce vlastní přístup k vašemu feedu. Pokud mu ho nasdílíte.

Doteď jste v Xemelu mohli editovat více XML feedů hned několika e-shopů, ale v rámci jednoho uživatelského účtu. Teď však může jeden XML feed editovat více osob v různých uživatelských účtech.

Přidali jsme totiž přístupová práva, takže přístupy k jednotlivým feedům nastavíte snadno a na jednom místě libovolnému počtu osob. 

Sdílený přístup k feedům ocení hlavně agenturySchéma přidělení přístupových práv

Do Xemelu si můžete přidávat libovolný počet e-shopů a XML feedů. Všechny XML feedy pak spravujete z jednoho účtu a máte tak o svých e-shopech neustálý přehled. Ke správě navíc nepotřebujete žádná hesla ke klientským účtům.

Přístup ke konkrétním XML feedům nasdílíte zaměstnancům nebo klientům na pár kliků. Za pár vteřin přidáte novému uživateli vámi požadovanou úroveň přístupových práv.

Xemel a dvě úrovně přístupových práv

1. Vlastník
Jenom Vlastník může spravovat přístupová práva, tzn. přidávat a odebírat přístupová práva. U každého e-shopu a feedu může být vždy pouze jeden Vlastník a pokud jste to vy, můžete libovolně prohlížet a editovat feedy. Jako vlastník jste i majitelem účtu, takže na vás bude fakturován provoz Xemelu. Před spuštěním placeného režimu Xemelu si nezapomeňte vyplnit fakturační údaje. Stačí kliknout na jméno svého uživatelského účtu v pravém horním rohu a z menu vybrat možnost Fakturační údaje. Pokud údaje nevyplníte, budeme vás kontaktovat.

2. Správce
Ke každému e-shopu a feedu může Vlastník přidat libovolný počet Správců. Správce je každý, kdo od Vlastníka dostane oprávnění k editaci nějakého feedu. Aby vám Vlastník mohl přidělit přístupová práva, musíte být registrovaným uživatelem Xemelu. Přidat přístupová oprávnění neregistrovanému uživateli prostě nejde.

Kde najdu přístupová práva? 

Přístupová práva se skrývají v menu pod názvem vašeho účtu v pravém horním rohu stránky.

Kde hledat přístupová práva?

Stránka přístupových práv zobrazuje přehledný seznam feedů konkrétního e-shopu a pod nimi vždy jednotlivé účty a jejich oprávnění. Seznam pochopitelně vidí jen Vlastníci feedů, protože jen ti mohou práva přidělovat.

Chcete-li přidat k feedu přístupové právo, použijte tlačítko Přidat přístupové právo Přidat přístupové právo. V nově otevřeném okně pak zadejte e-mail registrovaného uživatele Xemelu, kterému chcete přidat oprávnění Správce. Po potvrzení tlačítkem Přidat přístupové právo Přidat přístupové právo se zadaný e-mail objeví v seznamu uživatelů s oprávněním Správce pod daným feedem.

Jak přidělit přístupová práva?

Pokud budete chtít jako Vlastník v budoucnu Správci přístup odebrat, stačí u něj kliknout na tlačítko Odebrat přístupová práva Odebrat přístupové právo.

Z bezpečnostních důvodů nejde v Xemelu měnit vlastníka. Pokud potřebujete převést oprávnění vlastníka na jinou osobu, napište nám svůj požadavek na info@xemel.cz a připojte e-mail nového vlastníka. My za vás vlastnictví převedeme.

Ať už jste agentura nebo jenom spravujete více e-shopů, testovat přístupová práva a všechny ostatní funkce Xemelu můžete na 14 dní zdarma. Až pak se rozhodnete, jestli je pro vás Xemel tím správným pomocníkem.
Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě