Jak na napojení e-shopu na dodavatele za pomoci Xemelu

Napojení na dodavatele - úvodní foto
Šárka Dzidová

Napojení e-shopu na dodavatele může být pro e-shopaře komplikovaným úkolem. Vyžaduje to totiž efektivní správu dodavatelských feedů a produktů. V tomto článku se podíváme na to, jak pomocí Xemelu, nástroje pro správu produktových dat, můžete snadno a pohodlně propojit vaše e-shopové řešení s různými dodavateli. A dostat tak kvalitní dodavatelská data  do e-shopu za rozumnou cenu.

Napojení na dodavatele - graf

Jak to funguje

Postup napojení e-shopu na dodavatele pomocí Xemelu lze shrnout do těchto kroků:

1. Import dat dodavatelů do Xemelu

Na začátku spolupráce od vás potřebujeme dodavatelská data ve formátech XML, CSV (včetně Google Sheet) nebo JSON. Čím více zdrojů dat nám poskytnete, tím lépe. Z těchto dat vybereme cenné produktové informace a v Xemelu je sloučíme a přetvoříme do jednotné struktury podporované vaším e-shopem. Vytvoříme jeden feed s daty všech dodavatelů.

2. Výběr produktů a úprava produktových informací

Vy pak v Xemelu můžete kdykoliv upravovat informace o produktech. Můžete vybrat například pouze produkty, které chcete importovat do e-shopu, namapovat kategorie dodavatelů ke kategoriím vašeho e-shopu, sjednotit názvy produktů podle vašeho standardu, upravit cenotvorbu a dodací lhůty. Zkrátka cokoliv vás napadne.

Smyslem těchto úprav je vytvořit jeden feed s daty všech dodavatelů plný kvalitních informací, abyste jimi poté naplnili svůj e-shop a zákazníci v něm našli vše, co potřebují k výběru toho správného produktu a nákupu. K hlavnímu produktového feedu lze vytvořit i separátní skladový feed s častější aktualizaci, protože položky na skladě se většinou často mění.

V případě zájmu můžete i všechny tyto úpravy nechat kompletně na týmu našich specialistů.

3. Napojení dodavatelů do e-shopu

Hotový feed s připravenými produktovými informacemi od všech dodavatelů jednoduše naimportujete do vašeho e-shopu. URL feedu získáte v administraci Xemelu. Dodavatelský feed se automaticky aktualizuje každých 45 minut, ale četnost aktualizace jde nastavit přesně podle vašich potřeb.

Výsledný dodavatelský feed můžete v rozhraní Xemelu kdykoliv dále upravovat, jeho rozhraní je vám k dispozici 24/7. Pokud budete potřebovat některého z dodavatelů odpojit, je to otázka několika kliků. V případě, že budete chtít v budoucnu napojit nového dodavatele, bez problému přidáme do již vytvořené struktury jeho data.

S pomocí Xemelu získáte rychlé a cenově dostupné řešení pro napojení neomezeného počtu dodavatelů na váš e-shop. V e-shopu budete mít kvalitní produktová data, která budou automaticky aktualizována s možností si data dodavatelů upravovat ještě před importem do e-shopu.

Kompletní informace k této funkci, včetně ceníku, najdete ZDE.

Potřebujete napojit dodavatele na váš e-shop? Nevyhovuje vám stávající řešení, ať už z technického hlediska nebo nevyužíváte data od svých dodavatelů na maximum? Vyzkoušejte Xemel a zjistěte, jak výrazně vám může usnadnit správu dodavatelských dat.

Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě