Nejnovější změny v administračním rozhraní BiddingManageru

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Na Zboží.cz s novinkami v poslední době nezahálí. Jednou z novinek je sjednocení tagu MAX_CPC_SEARCH pro všechna umístění na Zboží.cz mimo produktový detail. Jakým způsobem se tato změna promítla do fungování biddingu a administrace BiddingManageru?

Na co má vliv MAX_CPC_SEARCH?

MAX_CPC_SEARCH je tag, který se spolu s tagem MAX_CPC používá v XML feedu pro Zboží.cz k nabízení ceny za proklik. Doposud sloužil tag MAX_CPC_SEARCH k nabízení cen za proklik ve fulltextovém vyhledávání a hledání v kategorii. Nově se aplikuje ve všech umístěních na Zboží.cz mimo produktový detail – výsledky vyhledávání, hledání v kategorii a výpis v kategorii.

Tag MAX_CPC_SEARCHZdroj: Zboží.cz

Změny v administraci BiddingManageru

Doposud jste v administraci BiddingManageru nastavovali bidovací strategie zvlášť pro fulltextové vyhledávání + hledání v kategorii a zvlášť pro výpis kategorie, a to prostřednictvím záložek Bidding-Fulltext a Bidding-Kategorie. Se změnou aplikace tagu MAX_CPC_SEARCH jsme v rámci administrace BiddingManageru záložky Bidding-Fulltext a Bidding-Kategorie sjednotili v jednu záložku Bidding – Fulltext a Kategorie.

Screen z administrace BMA

Protože přes jedno společné CPC (MAX_CPC_SEARCH)  ovlivňujete bidding jak ve výsledcích vyhledávání a hledání v kategorii, tak ve výpisu v kategorii, také  statistiky v BiddingManageru uvidíte za všechna zmíněná umístění na jedom místě. Ačkoliv ve statistikách Zboží.cz zůstávají data rozdělená, pro nastavování biddingu a vyhodnocování úspěšnosti inzerce je logické je v BiddingManageru sjednotit.

Screen z administrace BMA_NEW

Abychom to na závěr shrnuli, v záložce Bidding – Fulltext a Kategorie jsou interpretována data za fulltextové vyhledávání, hledání v kategorii a výpis v kategorii dohromady. Stejně tak se bidding v těchto modelech řeší skrze jeden prostor (Bidding-Fulltext a Kategorie) a jedno CPC (MAX_CPC_SEARCH).

Co na změny na Zboží.cz říkáte? Doporučujeme aktivně sledovat náš blog a blog od Seznamu, aby vám nic neuteklo. Pokud byste měli nějaké dotazy v rámci bidování, neváhejte nám napsat na info@biddingmanager.cz.
Archiv BiddingManageru Zboží.cz

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě