Nová akce v Xemelu: Spojit hodnoty do nového elementu

Xemel akce: Spojit hodnoty do nového elementu
Lenka Staňková

Vývojový tým Xemelu opět rozšířil vaše možnosti v oblasti práce s produktovými daty. Představujeme vám naši nejnovější funkci s názvem “Spojit hodnoty do nového elementu”. S funkcí můžete snadno spojit hodnoty vícečetných elementů na základě definovaného oddělovače a vytvořit tak nový, nebo aktualizovat již existující element. Funkce může být užitečná například v situacích, kdy potřebujete spojit hodnoty z více různých skladů do jednoho elementu.

Jak akce funguje v praxi

Akci Spojit hodnoty do nového elementu využijete v situacích, kdy potřebujete spojit hodnoty elementů, které se v produktovém feedu vyskytují opakovaně. Ukažme si v praxi.

Níže je ukázka ze vstupního feedu, který obsahuje element s názvem “IMAGE”, jež se u konkrétního produktu vyskytuje vícekrát. Cílem je spojit hodnoty těchto opakujících se elementů do jednoho elementu s názvem “ALL_IMAGES”, který bude obsahovat všechny hodnoty z IMAGE oddělené zvoleným oddělovačem.

Vstupní feed:

<IMAGES>
               <IMAGE>image1</IMAGE>
               <IMAGE>image2</IMAGE>
</IMAGES>
<IMAGE>image3</IMAGE> 

Při použití akce je potřeba nastavit základní parametry. U našeho příkladu jsme nastavili tyto:

Element: IMAGE
Oddělovač: ;
Nový element: ALL_IMAGES

Pozor: Do pole Oddělovač je nutné zadat i případné mezery. Tzn. pokud mají být hodnoty v novém elementu oddělené středníkem (mezerou, nebo jiným oddělovačem), např. <ALL_IMAGES>image1; image2; image3</ALL_IMAGES>, do pole Oddělovač musí být zadán středník i mezera.

Výstup dle nastavených parametrů bude vypadat následovně:

Výstupní feed:

<IMAGES>
               <IMAGE type=”main”>image1</IMAGE>
               <IMAGE>image2</IMAGE>
</IMAGES>
<IMAGE>image3</IMAGE>
<ALL_IMAGES>image1; image2; image3</ALL_IMAGES> 

Jak na nastavení v Xemelu
  1. V části Editace feedu klikněte na Přidat pravidlo, otevře se vám formulář.
    Spojit hodnoty do jednoho elementu - 1
  2. Ve formuláři si nejprve v Podmínce pravidla vyfiltrujte, pro které produkty chcete změnu nastavit, nebo zaškrtněte možnost “Všechny produkty” pro nastavení změny na vše ve feedu.
    Spojit hodnoty do jednoho elementu - 2
  3. Ve stejném formuláři nastavte Akci pravidla a vyberte z možností akci Spojit hodnoty do nového elementu. Následně zvolte element, ze kterého chcete hodnoty spojit (např. v našem příkladu výše IMAGE), zvolte si libovolný oddělovač (např. ; ) a zvolte element, do kterého se hodnoty mají spojit.
    Spojit hodnoty do jednoho elementu - 3
  4. Po uložení se vaše pravidlo přidá do stromu pravidel.

S pomocí Xemelu a jeho nové funkce Spojení hodnot do nového elementu nyní můžete efektivněji spravovat a upravovat své produktové feedy. Vyzkoušejte to ještě dnes a zjistěte, jak vám tato funkce může usnadnit práci s daty.



Máte tip na vylepšení nebo návrhy na další funkce, které by se vám v Xemelu hodili? Napište nám o nich na e-mail info@xemel.cz.
Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě