Trayto News #9/2023: Češi vs. drahé e-shopy, live shopping, produktové recenze, online secondhand Zara, předvánoční přípravy, dovážka jídla 24/7

Trayto News 9/2023 - náhledový obrázek
Natálie Baránková

Přemýšlíte nad rozšířením e-shopu do Rumunska a Maďarska? Odhalte klíč k úspěšné expanzi. Které produkty v sektoru Home&Deco půjdou před Vánoci na dračku? Proč Češi opouští oblíbené e-shopy? Odstranění produktových recenzí je odvážný krok, kdo ho podnikl? Co je live shopping a který e-shop ho ovládá? Vánoce klepou na dveře, proč je nejvyšší čas začít řešit hlavní sezónu roku? Reaktivace stávajících zákazníků jako cesta k zvyšování zisků. Mobilní aplikace válcují letáky. Balíky přes Zásilkovnu až do 15kg. Je toho dost a ještě nekončíme. Pokračujte ve čtení Trayto News a dozvíte se další e-commerce novinky.

Byznys:

Vysoké zisky při nízkých obratech, jak toho dosáhnout?
Obrat e-commerce klesl a online obchodníci hledají nové cesty ke stabilizaci zisků. Martin Pech z Upgates doporučuje efektivní rozdělení investic mezi získávání nových zákazníků a péči o stávající. Reaktivace stávajících klientů má totiž nižší náklady. Personalizovaná post-purchase komunikace a věrnostní programy mohou pomoci udržet loajalitu zákazníků. Klíčová je také optimální frekvence komunikace a analýza obchodních dat.

➤ Jak udržet zákazníky v době poklesu

Většina Britů vnímá vliv AI v maloobchodu negativně
Méně než polovina (41 %) nakupujících v UK hodnotí pozitivně vliv umělé inteligence na jejich nákupní zážitky. Více než dvě třetiny (70 %) přitom preferují personalizované doporučení, což je běžný způsob využití AI v online obchodech. Tato data pocházejí z výzkumu SAP Emarsys, kde bylo dotazováno více než 2000 nakupujících v UK. Výzkum také ukázal, že spotřebitelé často ani nepoznají, že za jejich personalizovanými zážitky stojí právě AI.

➤ Více o  AI v elektronickém nakupování

Tajemství úspěšné expanze do Rumunska a Maďarska
Expanze do Rumunska a Maďarska vyžaduje porozumění kulturním rozdílům a adaptaci na místní podmínky. Klíčovými faktory je pochopení jazykových a kulturních odlišností, analýza trhu, přizpůsobení sortimentu, logistika, platby a dodržování právních předpisů. Tyto faktory jsou základem pro úspěšné uchycení na jihovýchodě.

➤ Další faktory ovlivňující vstup na tyto trhy

Zdražování nutí zákazníky měnit své oblíbené e-shopy
Inflace mění nákupní chování v Česku. 64 % lidí přestalo nakupovat na svých oblíbených e-shopech. Zákazníci se zaměřují na ceny a stále častěji vyhledávají zahraniční e-shopy, kde mohou ušetřit. Češi chtějí zachovat kvalitu služeb, jako je cashback nebo garance ceny, ale zároveň se stávají méně loajálními a náročnějšími na cenovou politiku.

Graf - loajalita vs. cena
Zdroj: focus-age.cz

➤ Přečtěte si další faktory ovlivňující změnu e-shopu

Data: Klíčové informace pro růst e-shopu v kategorie Home&Deco
Biano představuje Data Book, který nabízí klíčové informace o nejprodávanějších kategoriích v sektoru Home&Deco. Data ukazují, že kategorie spojené se zahradou byly během léta významné a listopad bude patřit vánočnímu osvětlení a stromečkům. Důležitá jsou pro e-shopy kvalitní produktová data, tedy čím více parametrů a obrázků ve feedu, tím je lepší optimalizace inzerce na Biano.

➤ Čtěte více o tom, jak uspět na Bianu

Jídlo od Woltu teď můžete mít kdykoliv
Wolt rozšiřuje rozvoz jídla a zboží po Praze s nepřetržitým provozem. To umožní většině zákazníků nakupovat i v nočních hodinách s průměrným doručením do 30 minut. V rámci testování nočního provozu byl zaznamenán značný zájem o burgerové menu a další fast food.

➤ Z jakých restaurací si můžete v noci objednat jídlo?

Rohlík otevírá sklad v Ostravě. Nákup budete mít do hodiny
Největší český online supermarket Rohlík.cz plánuje otevřít nový sklad v Ostravě, aby lépe obsloužil severovýchod ČR. Sklad o rozloze 9 000 m² bude umístěn v Ostravě Porubě a celková investice přesáhne 90 milionů Kč. Rohlík.cz plánuje pokrýt odlehlé oblasti, nabízet expresní doručení a zkrátit standardní dobu doručení na 3 hodiny.

➤ Co dalšího Rohlík.cz chystá?

Víte, že od září můžete přes Zásilkovnu posílat až 15kg balíky?
Zásilkovna od 1. září zvýšila maximální limit hmotnosti pro nadrozměrné zásilky z 10 kg na 15 kg. Tato změna platí i pro e-shopy. Cena nadrozměrné zásilky na výdejní místo je 139 Kč a na adresu 159 Kč.

➤ Přečtěte si podmínky k odesílání nadrozměrných balíků

Klarna porazila finanční cíl a dál překonává tempo růstu
Klarna, platební a nákupní služba, oznámila výsledky za první pololetí roku 2023. Dosáhla zlepšení úvěrových ztrát o −41 %. Tržby v druhém čtvrtletí vzrostly o 17 % na 5,5 miliardy švédských korun. Klarna je i nadále úspěšná na všech trzích, na které vstoupila,

➤ Více informací o švédském e-commerce úspěchu

Lego září v bídném sektoru hraček
Trh s hračkami klesá, ale Lego Group zaznamenává stabilní růst. Výsledky za 1. pololetí tohoto roku ukazují, že se společnost stále drží na špičce trhu s hračkami, přestože se globální trh propadl o 7 %. Prodeje stavebnic Lego vzrostly o 3 %. Tržby vzrostly o 1 % na 27,4 miliardy dánských korun, ačkoli provozní zisk klesl kvůli nákladům na materiály. Lego Group také zvyšuje investice, zaměřuje se na udržitelnost a expanzi na nové trhy.

➤ Jaké plány má do budoucna prodejce stavebnic?

Notino ovládá live shopping s konverzním poměrem 22 %
Online prodejce kosmetiky zaznamenává velký úspěch v live shoppingu. Na tato živá vysílání se průměrně dívá 3-5 tisíc českých a slovenských diváků, přičemž některá videa dosáhla konverzního poměru 22 %. Společnost během vysílání klade důraz na práci s komunitami a pro vedení streamů vybírá lidi s hlubšími znalostmi v oboru kosmetiky, parfumérie, zdraví.

➤ Jak se povedlo Notinu zvýšit počet diváků?

Rázné rozhodnutí v Zalando: Odstranilo všechny recenze produktů
Internetové tržiště překvapivě odstranilo všechny recenze produktů a nahradilo je dotazníky, ve kterých jsou návštěvníci tázáni, zda jim poskytnuté informace o produktu pomohly při rozhodování o nákupu. Recenze produktů jsou důležité pro online nákupy, ale také náchylné k falešným hodnocením. Odstranění recenzí by mohlo ovlivnit způsob, jakým lidé nakupují online. Zalando zatím neposkytlo oficiální prohlášení ohledně trvalosti tohoto opatření.

➤ Více o odstranění recenzí na Zalando

Autonomní donáška jídla dorazila do Evropy
Estonský startup Clevon spustil v litevském Vilniusu první flotilu autonomních dodávek. Vozy bez řidiče, známé jako Autonomous Robot Carrier (ARC), rozváží potraviny pro litevský řetězec supermarketů IKI. Tato vozítka se dokáží pohybovat za různých silničních podmínek a jsou vybaveny bezpečnostními prvky, jako jsou 360° kamery a senzory. Doručovací služba supermarketu IKI je zdarma a plánuje se její další rozšíření.

➤ Jak autonomní vozítka fungují

Zara Pre-Owned otevírá dveře francouzským zákazníkům
Společnost Inditex rozšiřuje svou službu Pre-Owned pro nákup použitého oblečení na trh ve Francii. Tuto platformu nyní budou mít k dispozici zákazníci, kteří mají zájem o udržitelnost. V rámci platformy mohou využít službu opravy oděvů, nebo online nákupu a prodeje použitého oblečení značky Zara. Služba byla prvně úspěšně zavedena ve Velké Británii. V rámci snahy o udržitelnost a snižování emisí se bude služba nadále rozšiřovat i do dalších zemí.

➤ Služby, které jsou součástí Pre-Owned

Lentiamo: Návrat ke klasické 8 hodinové směně
E-shop Lentiamo se po 4 letech vrátil k osmihodinové pracovní době. Došlo k tomu poté, co v roce 2019 zavedl sedmihodinový pracovní den. Zaměstnancům tak poskytl více volného času za stejné peníze. E-shop si od toho sliboval mimo jiné větší pracovní efektivitu a loajalitu zaměstnanců. Od roku 2019 došlo ale ke spoustě změn, které otřásly pracovním trhem. S odstupem času se ukázalo, že zaměstnanci vnímají zkrácenou pracovní dobu jako zbytný benefit a aktuálně upřednostňují delší pracovní dobu a více peněz, případně více dovolené. V současné době se e-shop rozhodl vrátit k osmihodinové pracovní době a zaměstnancům nabídl delší dovolenou.

➤ O jaké další benefity mají zaměstnanci zájem

Mobilní aplikace válcují papírové letáky
V roce 2023 nahradily mobilní aplikace potravinářských řetězců papírové letáky jako hlavní zdroj vyhledávání akčních slev. Používání letáků zůstává vysoké, ale začíná se projevovat jejich pokles. Podle agentury Skála & Šulc, v září letošního roku 56 % českých a 64 % slovenských zákazníků upřednostnilo aplikace před letáky. Poprvé tak papírový leták není dominantním zdrojem informací o akčních slevách.

Graf - letáky vs. aplikace
Zdroj: MAM.cz

➤ Prozkoumat podrobnější výsledky průzkumu

Nakupte na Alze s Visa kartou a získáte AlzaPlus+ zdarma
Alza nabízí členství v AlzaPlus+ na 4 měsíce zdarma pro všechny držitele platebních karet Visa, kteří v září provedou nákup v hodnotě alespoň 1 Kč prostřednictvím platební karty. Alza zdůrazňuje, že tímto způsobem chce zákazníkům usnadnit nákupy před Vánoci a ušetřit jim peníze za dopravu.

➤ Výhody členství AlzaPlus+

TikTok marketplace aneb čínská online tržnice
Pro některé obyvatele USA je nyní v provozu marketplace TikTok Shop, který nabízí především levné čínské produkty. TikTok chce konkurovat Amazonu, který letos prodal zboží na 20 miliard dolarů. Nicméně zatím postrádá personalizovaný algoritmus a prezentuje velké množství produktů s chybně napsanými názvy značek a podezřele nízkými cenami. TikTok marketplace může kvůli značnému počtu čínských prodejců na platformě vyvolat obavy regulačních orgánu ohledně nakládání s daty uživatelů. .

➤ Podrobnosti o TikTok Shop a pochybných prodejcích 

Podcasty a rozhovory:

Kombinace analýzy a strategie je alfa a omega exportu, říká Michal Lichner z Dexfinity
Tentokrát do podcastu MladýPodnikatel.cz přijal pozvání Michal Lichner, který působí na pozici Head of Sales v Dexfinity. Tento díl podcastu je vhodný pro všechny, kteří uvažují o rozšíření svého obchodu na mezinárodní úroveň. V rozhovoru se dozvíte vše od strategickém přístupu k výběru zahraničního trhu až po důležitost provádění analýzy.

➤ Poslechněte si celý rozhovor, kde se dozvíte ještě víc

Druhá polovina roku, obzvlášť vánoční sezóna, bude pro většinu e-shopařů stěžejní, říká Jiří Lexa
Tento díl podcastu od MladýPodnikatel.cz se zaměřuje na přípravu e-shopů před vánoční sezónou. V září je nejvyšší čas začít přemýšlet o tomto náročném období, které pro mnohé e-shopy představuje největší výzvu. Hostem podcastu je Jiří Lexa z firmy Lemonero, která pomáhá financovat e-shopy. V tomto díle se dozvíte, které důležité aspekty by neměly e-shopy před vánočním shonem podcenit.

➤ Pusťte si podcast a zjistěte víc



Máte v rukávu novinky, které zahýbou e-commerce? Nebo chystáte něco velké a chcete se o tom podělit s ostatními? Napište nám na info@trayto.com.
Nezapomeňte odebírat náš newsletter, ať můžete být v obraze.
E-Commerce

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě