Statistiky podle zdroje a zařízení v BiddingManageru

Statistiky podle zdroje a zařízení
Tereza Hanzelková

Pro snadnější optimalizaci inzerce a porovnávání výkonu Zboží.cz, Produktové upoutávky z vyhledávání na Seznam.cz a Zboží inzerátů, jsme do administračního rozhraní bidovacího nástroje BiddingManager přidali statistiky za zdroje a zařízení, které jsme rozšířili o další metriku – konverzní poměr.

Sjednocení produktové inzerce

Sjednocení produktové inzerce na Seznamu sebou přineslo nemalé množství změn, na které jsme se museli adaptovat. Řeč je především o Zboží inzerátech, jejichž inzerce se řídí pomocí bidovacího tagu MAX_CPC_SEARCH, stejně tak jako u fulltextové vyhledávání na Zboží.cz.

Změnu s sebou nenese jen aplikace tagu MAX_CPC_SEARCH, ale také MAX_CPC, které kromě detailu produktu na Zboží.cz ovlivňuje také Produktovou upoutávku ve vyhledávání na Seznam.cz. K této problematice jsme na našem blogu sepsali velmi podrobný článek.

Statistiky podle zdroje a zařízení ve Zboží.cz

Statistiky za jednotlivé zdroje (Zboží, Seznam) jsou dostupné například v podrobných statistikách v administraci Zboží.cz. Pro jejich vyhodnocení je nutné si vytvořit nový report typu zdroje a zařízení, nastavit požadované období, dát generovat a následně si report v CSV stáhnout. V základu je report rozdělený na jednotlivá zařízení (tablet, phone, desktop) a web (Zboží.cz, Vyhledávání na Seznam.cz). Z reportu můžete vyčíst počet zobrazení, prokliků, celkové náklady za prokliky a počet konverzí. Nově také hodnotu konverzí a PNO.

Report ze zboží

Statistiky – zdroje a zařízení v administraci BiddingManageru

Pro efektivnější optimalizaci inzerce a snadnější porovnávání výkonu Zboží.cz, Zboží inzerátů a Produktové upoutávky z vyhledávání na Seznam.cz, jsme tyto statistiky zakomponovali také do administračního rozhraní BiddingManageru. Aby práce byla ještě snadnější, rozdělili jsme statistiky do samostatných sekcí podle toho, pomocí jakého tagu (MAX_CPC_SEARCH, MAX_CPC) je jejich inzerce řízena. Data jsme dále rozšířili o metriku konverzní poměr.

Statistiky za zdroje a zařízení najdete v rozhraní BiddingManageru v záložkách:

– Zboží.cz: BIDDING – DETAIL,
– Zboží.cz: BIDDING – FULLTEXT, KATEGORIE,

vždy po kliknutí na button STATISTIKY – ZDROJE A ZAŘÍZENÍ.

umístění buttonu

V části BIDDING – DETAIL vidíte statistiky za Detail produktu na Zboží.cz (všechna zařízení) a Produktovou upoutávku na Seznam.cz (mobil, tablet). Inzerce je řízená skrz bidovací element MAX_CPC.

Statistiky podle zdroje a zařízení - detail

Pro část BIDDING – FULLTEXT, KATEGORIE je stěžejní bidovací element MAX_CPC_SEARCH, který se používá pro řízení inzerce u Zboží inzerátů na Seznam.cz a Výpisu a vyhledávání na Zboží.cz.

Statistiky podle zdroje a zařízení - fulltext

Součástí pop-upu se statistikami je kalendář, kde jednoduše nastavíte období, pro které chcete statistiky zobrazit. Vše jsme přizpůsobili klasickému vizuálu BiddingManageru, avšak se zachováním logiky, jakým data prezentuje samo Zboží.cz. Tak aby se uživatelům nástroje s daty co nejlépe pracovalo.

Našim cílem je uživatelům BiddingManageru řízení inzerce na Zboží.cz co nejvíce usnadnit. Věříme, že právě možnost zobrazení statistik je jedním z fíglů, který při optimalizaci inzerce oceníte. Sledujte náš blog a nenechte si ujít další novinky ze světa e-commerce a zbožových srovnávačů. Navíc pro vás chystáme další článek. Tentokrát půjde o návod, jak se statistikami za zdroje a zařízení pracovat v praxi.
Archiv BiddingManageru Zboží.cz

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě