Rok 2022 v Xemelu: Které nejdůležitější funkce jsme pro vás implementovali

Michaela Pavelková

Co Xemelu přinesl rok 2022? Automatické zapínání a vypínání pravidel, hromadné akce, přepočet cen dle aktuálního kurzu ČNB a mnoho dalšího. Přinášíme shrnutí hlavních funkcí, které jsme do Xemelu přidali v uplynulém roce a nastíníme, co vás čeká v roce 2023.

Rok 2022 byl pro Xemel plný změn. Mimo níže uvedený přehled zásadních funkcí jsme nadále rozšiřovali seznam podporovaných feedů, abychom urychlili váš vstup na nové inzertní platformy a usnadnili vám upravování a zkvalitňování feedů v rozhraní Xemelu. Kvalitní feedy jsou totiž základem úspěšné inzerce.

Aktualizovali jsme taky náš prezentační web. Mrkněte na něj, ať vám neunikne, s čím vším vám Xemel pomůže v 40+ zemích. Zajímavé pro vás mohou být například oblíbené marketplaces Mall Partner, Alza Marketplace nebo Kaufland Global Marketplace. Více o těchto online tržištích >>

Poctivě jsme zapracovali každou změnu, kterou inzertní platformy provedly ve specifikacích svých feedů (např. nové elementy, aktualizace našeptávaných dopravců, kategorií a další), abyste novinky ve feedech mohli okamžitě využívat.

Neopomněli jsme ani bezpečnost a stabilitu nástroje, na které si zakládáme. A zapracovali jsme taky na optimalizaci načítání stromu pravidel – práce s velkým množstvím pravidel je pro vás zase o něco svižnější.

Teď už se ale pojďme podívat, jaké nejzásadnější funkce jsme pro vás v Xemelu v loňském roce nasadili. A na co se můžete těšit letos.

Nejzásadnější funkce v Xemelu 2022

Automatické zapínání a vypínání pravidel v Xemelu
Přidali jsme 3 podmínky na práci s časem: Je aktivní v časovém intervalu, Je aktivní dny v týdnu a Je aktivní v dané hodiny. Podmínky jsou ideální pro všechny, kteří nechtějí, ať se nastavené změny ve feedu aplikují ihned, ale až za nějaký čas nebo jen v určité dny v týdnu nebo hodiny. Zjistit více o časových podmínkách v Xemelu >>

Automatické zapínání a vypínání pravidel

 

Hromadné přepsání hodnot elementů a Hromadné přepsání kategorií
Díky těmto hromadným akcím nastavíte více požadovaných úprav v jednom pravidle. Tak ušetříte svůj čas, váš strom pravidel bude přehlednější a zpracování feedu rychlejší. Akce se vám hodí například při přizpůsobení kategorií pro daný srovnávač, mapování číselných kódů na slovní hodnoty a při jiných úpravách. Více o hromadných akcích >>

Hromadně přepsat hodnotu elementu

 

Přepočet cen dle aktuálního kurzu ČNB
Převod mezi měnami dle aktuálního kurzu ČNB? I to je nyní “xemelí” realita. Xemel si denně stahuje aktuální tabulku vyhlašovaných kurzů ČNB a dle toho ceny automaticky přepočítává. Číst více >>

Přepočítat dle aktuálního kurzu ČNB

 

Rozdělení hodnoty do nových elementů
Na základě definovaného oddělovače (např. středníku) umí Xemel rozdělit hodnotu jednoho elementu do několika nově vytvořených elementů.

Rozdělit hodnotu do nových elementů

 

Přejmenování n-tého elementu v pořadí
Pomocí této akce v Xemelu přejmenujete názvy elementů dle jejich pořadí ve feedu. Pokud máte například ve vstupním feedu dva stejné elementy IMAGE, dokážete v Xemelu přejmenovat druhý IMAGE v pořadí na IMAGE2.

Přejmenovat n-tý element v pořadí

Plány na rok 2023

Co chystáme pro rok 2023? Již brzy se můžete těšit na tzv. transformátor neboli automatický převodník mezi jednotlivými formáty feedů. Pokud budete chtít upravit váš zdrojový feed do jiného formátu (pro jiný inzertní systém), nemusíte si formát přizpůsobovat ručně, ale Xemel převod do daného formátu udělá automaticky, na klik.

Budeme přecházet na novou šablonu Xemelu, můžete se tedy těšit na nový vzhled administrace a příjemnější uživatelské prostředí.

CSV formáty přidáme mezi v základu podporované feedy Xemelu (nyní je pro vás připravujeme my v rámci placené správy) a nadále budeme rozšiřovat podporované produktové feedy o další inzertní platformy a zahraniční mutace feedů.

A to určitě není vše, slibujeme, že rok 2023 bude jízda! O všech novinkách vás budeme vždy informovat. Odebírejte náš newsletter, ať vám novinky neuniknout. Formulář pro přihlášení k odběru newsletteru najdete v patičce této stránky.

Chcete Xemel vyzkoušet na 14 dní zdarma?
>>REGISTROVAT A VYZKOUŠET XEMEL NA 14 DNÍ ZDARMA<<

Zaujala vás nějaká funkcionalita a chcete se o ní dozvědět více? Máte pro nás další tipy na vylepšení, které byste v Xemelu ocenili? Budeme rádi, pokud nás kontaktujete na info@xemel.cz.

 

Xemel XML Feed

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě