Seznamte se, BiddingManager! – 26. díl – Exporty dat

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Exporty vám umožňují stáhnout si data hned z několika úrovní v nástroji. Exportovat můžete statistiky za kategorie, výrobce, produkty, ale také TOP produkty, produkty aktivní v Auto-biddingu nebo výsledky filtrování.

Exportujte dle libosti

Exporty v BiddingManageru využijete především pro následnou práci s daty, ale také pro prezentaci výsledků svým klientům či nadřízeným. Pořadí sloupců a obsah dat je v exportech daný, podle místa jejich generování. To ovšem neznamená, že by vaše možnosti byly omezené. Data si totiž můžete stáhnou takřka na všech úrovních v nástroji.

Data lze exportovat na úrovni:

  • kategorií
  • výrobců
  • produktů
  • Auto-biddingu
  • TOP produktů
  • vlastních filtrů

Při exportu dat si můžete vybrat ze dvou formátů, XSLX a CSV.

Rychlost, jednoduchost a uživatelská přívětivost

Při navrhování funkcionality jsme dbali především na rychlé a jednoduché generování, proto jsme celý export navrhli pouze do jednoho tlačítka.

button exportTlačítko je rozděleno do tří částí, kde v první nejtmavší části můžete vidět EXPORT. Tato část nelze prokliknout a pouze vás informuje o tom, že se jedná o danou funkcionalitu. Ve druhé a třetí části jsou již proklikávací pole XLSX a CSV. Zde si vybíráte podle toho, v jakém formátu chcete soubor stáhnout.

Kde tlačítko s exportem najít?

Tlačítko je k dispozici vždy nad tabulkou s danými statistikami, vedle funkce FILTR. Díky jeho zbarvení ho nemůžete přehlédnout.

umístění buttonu export

Jak data jednoduše vyexportovat?

Data se stahují vždy podle toho, na jaké stránce se zrovna nacházíte a to po kliknutí na jedno z části tlačítka EXPORT (XLSX, CSV). Jednoduše řečeno vyexportuje se vám vždy to, co vidíte, ve formátu, který si vyberete.

Uvedeme-li si to na příkladu, tak dle screenu výše, kde jsme na úrovni kategorií v daném eshopu, se po kliknutí na EXPORT stáhnou data a statistiky za kategorie.

xslx export kategorie

Stejně tak to funguje na jakékoliv jiné úrovni v nástroji nebo i po vyfiltrování konkrétního filtru. Na screenu níže vidíte export u TOP produktů.

export na úrovni TOP produktů

xslx TOP produktů

Díky exportům v BiddingManageru můžete s daty pracovat podle své libosti i mimo bidovací nástroj. Pokud jste s exporty ještě nepracovali, tak je neváhejte vyzkoušet. Budeme rádi, když nám dáte zpětnou vazbu na to, jak je pro vás můžeme vylepšit. Napište nám na info@biddingmanager.cz.

SERIÁL Seznamte se, BiddingManager:

Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě