Seznamte se, BiddingManager! – 27. díl – Notifikační systém napříč BiddingManagerem

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Notifikace a upozornění jsou nedílnou součástí BiddingManageru. Informují vás o možných problémech, ale přináší i zprávy dobré. Pojďme se společně kouknout, o jaké grafické a textové notifikace jde.

Zprávy

Po přihlášení do BiddingManageru najdete vpravo nahoře ikonku zpráv. Kromě uvítací zprávy po registraci nového účtu či přidání srovnávače vám čas od času pošleme i nějakou tu důležitou message – třeba když máme nějakou novinku.

Nejdůležitější zprávy jsou ty notifikační, kdy vás BiddingManager informuje o chybějícím kreditu a špatných loginech. V případě, že se stav po třech dnech nezmění, pošleme vám notifikaci znovu.

zprávy

V případě, že na Heurece přijdete o Certifikát Ověřeno zákazníky, dáme vám to vědět. Stejně tak vás informujeme v momentě, kdy certifikát znovu získáte.

Nejdůležitějším souborem pro váš e-shop je XML feed. Musí být vždy dostupný a čitelný. Proto když zjistíme, že dostupný není, informujeme vás o tom. Stejně tak vám zprávu pošleme v momentě, kdy je XML feed opět v pořádku.

Dosažení maximálního CPC v Auto-biddingu

V nástroji jsou kromě textových zpráv i notifikace signalizační. Na jednu z nich můžete narazit v Auto-biddingu, na úrovni konkrétního produktu, ve sloupci Aktuální CPC. Jedná se o ikonku červeného vykřičníku, která říká, že u položky bylo dosaženo maximálního CPC dle nastavení pro autobidování daného produktu. Notifikace vás vybízí k tomu, abyste si zkontrolovali, zda s produktem dosahuje na požadovanou bidovanou pozici. Pokud na pozici dosahujete, je to v pořádku a notifikaci můžete ignorovat. V opačném případě stojí za zvážení, jestli si můžete dovolit hodnotu maximálního CPC navýšit nebo produkt z Auto-biddingu chcete vypnout.

Max CPC

Krotitel PNO

Krotitel nákladů nebo třeba hlídací pes? Na názvu až tak nesejde. Jedná se o notifikaci grafického charakteru a narazit na ní můžete napříč BiddingManagerem. Má totiž za cíl hlídat efektivitu kategorií, výrobců a produktů. Porovnává aktuální PNO s maximálním PNO, které máte v účtu nastavené. Pokud u některého segmentu dojde k překročení maximálního PNO (podílu nákladů na obratu) dojde k zabarvení řádku dočervena a vy tak víte, že máte kategorii/výrobci/produktu zkontrolovat a případně změnit nastavení bidovací strategie.

Krotitel PNO

Notifikace vám pomáhají využívat nástroj BiddingManager na maximum a inzerovat tak na Heurece a Zboží co nejefektivněji. Mají v něm proto své čestné místo. V rukávu jich máme ještě pár schovaných, nechejte se překvapit. Pokud byste měli tipy, jaké notifikace do nástroje ještě přidat, neváhejte nám napsat na info@biddingmanager.cz a my vaše nápady rádi zvážíme.

SERIÁL Seznamte se, BiddingManager:

Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě