Seznamte se, BiddingManager! – 25. díl – Manuální volby pro hromadné nastavení Auto-biddingu

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Nebaví vás nastavovat autobidovací pravidla pro každý produkt zvlášť? Máme pro vás řešení. V BiddingManageru můžete díky manuálním volbám produkty v Auto-biddingu upravovat hromadně.

Hromadné akce u produktů v Auto-biddingu

V jednom z předchozích dílů jsme si ukázali, jak skrze automatické volby aktivovat produkty do Auto-biddingu. Výhodou automatických voleb je, že nemusíte přemýšlet jaká pravidla (cílová pozice, zvyš CPC o, sniž CPC o, maximální CPC) produktům nastavit. Automatické volby to udělají za vás.

Automatické volby (vybrané zapnout do Auto-biddingu, vybrané vypnout z Auto-biddingu) jsou skvělým pomocníkem, avšak nemusí vyhovovat každému. Především pak zkušenějším optimalizátorům, kteří si chtějí pravidla pro produkty v Auto-biddingu nastavit sami. Pro tyto účely máme v BiddingManageru volby manuální.

Manuální volby – Vybraným nastavit Auto-bidding

Výhoda manuálních voleb je vlastní nastavení pravidel Auto-biddingu pro vybranou skupinu produktů. To znamená, že si u vybraných produktů sami nastavíte cílovou pozici, na kterou chcete se svými produkty směřovat. Korigovat si můžete také velikosti příhozů, odhozů a maximálního CPC.

Požadované produkty si v checkboxu (zaškrtávací políčko před názvem produktu) označíte a následně kliknete na VYBRANÝM NASTAVIT. Ve vyskakovacím okně v části Manuální volby zvolíte VYBRANÝM NASTAVIT AUTO-BIDDING. Stav Auto-biddingu změníte na “zapnuto”, nastavíte parametry požadovaných pravidel (výchozí – jsou automaticky přednastavené výchozí hodnoty ke každému produktu zvlášť) a kliknete na ULOŽIT.

 

Využití najdete nejen při hromadném zapnutí produktů do Auto-biddingu, ale také při hromadné úpravě produktů v Auto-biddingu již aktivních.

Typicky můžete narazit na případ, že X produktů v Auto-biddingu je na maximální hranici CPC, avšak stále nedosahuje na požadovanou pozici v biddingu (bidovanou pozici na produktové kartě zbožového srovnávače). V takovém případě potřebujete produktům maximální CPC ještě navýšit. Abyste si ulehčili práci, tak to můžete udělat hromadně, právě skrze VYBRANÝM NASTAVIT a VYBRANÝM NASTAVIT AUTO-BIDDING (Manuální volby).

Produkty, které v Auto-biddingu dosahují již maximálního CPC (dle nastavení pravidla Maximální CPC) poznáte podle červeného vykřičníku ve sloupci Aktuální CPC.

Maximální CPC - notifikace

Automatické i manuální volby máme za sebou. Pokud máte v rámci této problematiky nějaké dotazy, neváhejte nám napsat na email info@biddingmanager.cz. Příště se podíváme na to, jak z nástroje exportovat nejrůznější data.

SERIÁL Seznamte se, BiddingManager:

Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě