Seznamte se, BiddingManager! – 11. díl – Bidovat: Rychlé nastavení

Úvodní obrázek
Tereza Hanzelková

Nepatříte zrovna mezi superbiddery a složité nastavení CPC vás tak trochu děsí? Nebojte, máme pro vás variantu rychlého nastavení. Oprostili jsme ji od mnoha vyplňovacích kolonek, takže pro podmínky bidování po vás bude chtít pouze pár základních informací. Které to jsou? Řekneme si.

Bidovat: Rychlé nastavení

Dejme tomu, že jste se rozhodli nastavit si bidding globálně na celý účet. U vybraného srovnávače v části BIDDING jste nad tabulkou se statistikami klikli na modré tlačítko GLOBÁLNÍ NASTAVENÍ. Vyskočilo na vás okno s nastavením, co teď? V hlavě vám běží:

“Tý jo, no nejsem zrovna superbidder a složité nastavení CPC, to nevím jestli dám? Bude to po mě chtít určitě tisíc kolonek na vyplnění. Škoda, že nemaj nějakou jednodušší verzi nastavení…”

Ale máme. Máme pro vás připravenou variantu rychlého nastavení. U kolonky CO S VYBRANÝMI POLOŽKAMI UDĚLAT? rozrolujte rozbalovací nabídku a zvolte možnost Bidovat: Rychlé nastavení. Hned vedle najdete také kolonku, ve které uveďte maximální hodnotu PNO (podílu nákladů na obratu) v %, kterého můžete v rámci celého účtu dosahovat.

V dalším kroku si stanovíte, které produkty se mají bidovat. Tady budou kolonky dvě.

V první rozbalovací nabídce je procentuální rozmezí pro produkty s rozdílem v ceně. Rozdíl v ceně vyjadřuje, o kolik % je má nabídka dražší oproti nejlevnější nabídce na produktové kartě (1. pozice dle ceny).

Ve druhé rozbalovací nabídce pak vybíráte s jakou maximální dostupností chcete bidovat. Produktům, u kterých nebude splněn definovaný rozdíl v ceně nebo dostupnost, BiddingManager automaticky nastaví minimální cenu za proklik.

OK, vyřešili jsme to, JAKÉ produkty budete bidovat. Teď přichází otázka, JAK budete produkty bidovat, neboli jaké CPC nastavíte produktům, které splňují interval rozdílu v ceně a maximální dostupnost. Na výběr máte ze čtyř možností:

  • vyjádřit CPC pevně v Kč
  • vyjádřit jako % z ceny produktu
  • minimální CPC
  • optimální CPC

Informace k jednotlivým variantám, včetně jejich výhod si popíšeme v rámci dalších dílů našeho seznamovacího seriálu. Tak nás bedlivě sledujte!

Rozšířené možnosti

Nutný základ pro rychlé nastavení jsme si prošli. Pokud byste chtěli nastavení přece jen více specifikovat nebo upravit, klikněte na + ZOBRAZIT ROZŠÍŘENÉ MOŽNOSTI.

Nabízí se vždy dvě varianty, vy volíte podle toho jaké CPC jste bidovaným produktům nastavili. K “minimální CPC” přičítat a K “optimální CPC” přičítat (+)/ odečítat (-). Jde v podstatě o jednoduchý optimalizační proces, kterým si můžete korigovat velikost minimálního nebo optimálního CPC.

V případě minimálního CPC je to velice jednoduché. Volíte pouze částku, o kterou chcete cenu prokliku zvýšit. V případě optimálního CPC je to o chlup složitější, ale tomu jsme již věnovali samostatný článek.

Pojďme si to v rychlosti ještě jednou shrnout. V Rychlém nastavení je zapotřebí vyplnit:

  • Co s vybranými položkami udělat? Bidovat: Rychlé nastavení.
  • Jakého maximálního PNO můžete dosahovat? 0 – 50 % dle vašich možností.
  • Které produkty bidovat? Určujete rozdíl v ceně a maximální dostupnost.
  • Jaké CPC nastavit? Pevně v Kč, % z ceny produktu, minimální nebo optimální CPC.

A co nás čeká příště? Téma téměř totožné, pouze ve variantě pokročilého nastavení, které ocení ti zdatnější bideři!

SERIÁL Seznamte se, BiddingManager:

Archiv BiddingManageru

Newsletter

KONTAKT

+420 800 77 99 77
PO – PÁ: 8:00 – 16:00

info@trayto.com

ADRESA

trayto a.s.
Janáčkova 3277/22a
702 00 Ostrava
Ukázat na mapě